Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gyno Miconazol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Gyno miconazol
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Gyno Miconazol?

Last van schimmel? In sommige gevallen kan het middel Gyno Miconazol voorgeschreven worden. Dit geneesmiddel bevat de werkzame stof miconazolnitraat, die behoort tot de zogenoemde antimycotica.

  • Dosering: Gyno-Miconazolnitraat 20 mg/g
  • Prijs Gyno Miconazol (incl. online consult): vanaf € 51,50

Waarvoor wordt Gyno Miconazol voorgeschreven?

Het werkzame bestanddeel in dit geneesmiddel doodt schimmels. Om die reden wordt Gyno Miconazol gebruikt bij infecties die worden veroorzaakt door de schimmel Candida, met infecties in de vagina en tussen de schaamlippen. Omdat schimmels hardnekkig kunnen zijn is het van belang dat een eventuele seksuele partner ook een antischimmelmiddel gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit middel niet tegelijk gebruikt kan worden met een latex condoom of pessarium. Het geneesmiddel kan namelijk de producten van latex beschadigen, waardoor de werking van de voorbehoedsmiddelen kan verminderen.

Hoe gebruikt u Gyno Miconazol?

Uw arts zal aangeven welke dosering u van dit middel dient te gebruiken, maar doorgaans is de dagelijks voorgeschreven dosering 5 gram crème. De crème wordt geleverd in applicators, zodat het geneesmiddel tot diep in de vagina ingebracht kan worden. Dit doet u als volgt:

  • Draai de dop van de tube. Gebruik de achterkant van de dop om een gaatje te prikken in de opening van de tube;
  • Draai daarna een wegwerpapplicator op de tube. Doe dit voorzichtig, want als de applicator in de tube schuift kan de inbrenghuls beschadigd raken;
  • Knijp rustig in de tube, waardoor de crème in de applicator gespoten wordt. Hierdoor zal het binnenste gedeelte van de applicator zal hierdoor naar buiten schuiven;
  • Wanneer de applicator helemaal gevuld is en de zuiger niet verder naar buiten schuift kunt u stoppen met knijpen;
  • Haal de applicator van de tube en doe meteen het dopje weer op de tube;
  • Ga vervolgen op uw rug liggen, met de knieën gespreid en opgetrokken. Duw daarna de applicator zo diep mogelijk in de vagina en druk vervolgens de zuiger helemaal naar binnen. Zo komt de crème in de vagina terecht;
  • Haal de applicator weer naar buiten, maar raak daarbij de zuiger niet aan. De applicator dient weggegooid worden, zodat u iedere toediening een nieuwe applicator gebruikt.

Mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel

Net als andere medicijnen kan ook dit middel bijwerkingen veroorzaken. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet wat u kunt verwachten. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts of apotheker.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen