Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Candida infectie

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Wat is candida?

Candida is een gist. Er kunnen infecties met deze gist worden opgelopen. Dit worden soms ook wel schimmels genoemd. Er zijn verschillende varianten van deze klachten. Deze kunnen allemaal door verschillende soorten gisten en schimmels worden veroorzaakt. Het is daardoor ook zo dat er ook verschillende middelen zijn die hiertegen kunnen helpen. Dit zijn vaak wel middelen van gelijke strekking die de schimmel doden en daardoor zorgen dat de symptomen en de klacht zelf kunnen verdwijnen. Het is wel belangrijk om hier goede kennis over op te doen wanneer dit behandeld moet worden.

Kenmerken van candida

Het is belangrijk om te weten dat ieder mens candida bij zich draagt. Dit zegt echter bij lange na niet alles. Lang niet iedereen raakt immers geïnfecteerd. Voor mensen bij wie dit wel gebeurd kan dit verschillende manieren van uiting inhouden. Het kan op de huid, in de mond, in de darmen en op de geslachtsdelen plaatsvinden. Er zijn verschillende redenen aan te voeren waardoor dit gebeurt. Stress kan een factor zijn. Ook langdurig gebruik van antibiotica kan een oorzaak zijn. Ook alcohol, kant-en-klaar-voedsel en fastfood kunnen allemaal redenen hiervoor zijn.

Wat te doen tegen candida?

Er zijn verschillende medicijnen die kunnen helpen bij het bestrijden van candida, zoals Nystatine. Over het algemeen zijn dit cortisonen of corticosteroïden die in bijvoorbeeld zalfvorm of crèmevorm worden voorgeschreven. Het is belangrijk om deze middelen op de voorgeschreven wijze te gebruiken. Wanneer dit op de juiste wijze wordt gedaan, dan is het goed mogelijk om de klachten op een goede wijze terug te dringen. Wel is het belangrijk om de zaken vervolgens goed in het oog te blijven houden. Dit is essentieel voor het behouden van een goede gezondheid op lange termijn.

Hardnekkige klachten

Het is goed om te beseffen dat ene infectie met candida flink hardnekkig kan zijn. Dat betekent dat het bijvoorbeeld kan voorkomen dat het probleem terugkeert, zelfs na behandeling. In dat geval zal een nieuwe behandeling nodig zijn. Om die reden wordt ook altijd gesteld dat het essentieel is om een kuur die wordt voorgeschreven in het geheel af te maken om het doden zeker te stellen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.