Fluconazol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Fluconazol kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn Fluconazol gebruiken is een goede optie wanneer er een behandeling voor schimmelinfecties nodig is (zoals Candida). Dit kunnen verschillende varianten van schimmels zijn. Zo kan het geschikt zijn om voetschimmel te behandelen. Daarentegen is het ook bruikbaar wanneer bijvoorbeeld ringworm moet worden behandeld. Het is daarbij ook nog eens zo dat het gebruik van het medicijn in vrijwel al deze gevallen hetzelfde is. Daardoor is het makkelijk te gebruiken. Wel is het belangrijk om goed op te letten dat dit gebruik wel juist gebeurt.

  • Dosering: 50 mg. en 200 mg. (16 weken lang )
  • Prijs Fluconazol (incl. online consult): 7  capsules of tabletten – € 47,75

Bijwerkingen van Fluconazol

De bijwerkingen van Fluconazol kunnen in verschillende mate voorkomen. Al is het ook mogelijk dat in het geheel geen bijwerkingen worden ervaren. Het kan bijvoorbeeld gaan om klachten als hoofdpijn, maagpijn, diarree, braken, misselijkheid of huiduitslag. Huiduitslag is in dit geval de belangrijkste om in de gaten te houden. Wanneer dit gepaard gaat met jeuk, pijn en roodheid, dan kan dit ook wijzen op allergie. In dat geval moet gestopt worden met het gebruik. Een verminderde eetlust, slapeloosheid, sufheid, duizeligheid, tintelingen, gevoel van verdoving, winderigheid, indigestie of last van de spieren komen ook soms voor.

Hoe is Fluconazol te gebruiken?

Het gebruik van Fluconazol vindt eenmaal per dag plaats. Dit gebeurt weliswaar in een soort kuurvorm, maar deze kuur kan tot wel zes weken duren. Omdat het om capsules gaat is het zeer belangrijk om deze niet te kauwen of kapot te maken. Het inslikken moet in het geheel gebeuren voor een betere werking. Doe dit met behulp van enkele slokken water. Het is vooral ook belangrijk om de dosering niet te overschrijden. Overdosering werkt bijwerkingen in de hand. Een capsule van 50 mg per dag is over het algemeen voldoende om de klachten mee te bestrijden. Een vergeten dosis kan altijd worden ingehaald, tot vier uur voor de volgende.

Antischimmelmiddel

De actieve stof in dit middel is Fluconazol zelf. Dit is een zogenaamd antischimmelmiddel. Het is een stof die zorgt dat de cellen van de schimmel uiteenvallen waardoor de schimmel sterft en uit het lichaam verdwijnt. Op die manier worden de klachten bestreden en kan genezing plaatsvinden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen