Ofloxacine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Ofloxacine kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Voor het doden van bacteriën in het lichaam kan Ofloxacine worden voorgeschreven. Het gaat om bacteriën die infecties aan de blaas, longen, darmen of luchtpijp veroorzaken. Ook geslachtsziekten kunnen ermee behandeld worden. Denk aan chlamydia en gonorroe. Daarnaast kan het helpen bij de behandeling van tuberculose of lepra. Door een kuur te volgen kan veel worden bereikt. Wel is het belangrijk om dit op de juiste wijze te doen omdat anders het middel niet volledig zal werken. Dit geldt vooral wanneer de klachten al verdwenen lijken. Let hier daarom altijd goed op.

Ofloxacine en bijwerkingen

Bijwerkingen komen niet vaak voor bij het gebruik van Ofloxacine. Wanneer dit wel het geval is, dan zal het vaak om maag-darmklachten gaan. Dit uit zich in buikpijn, maagpijn, diarree, misselijkheid of braken. Door het middel met wat voedsel in te nemen kan dit vaak voorkomen worden. Andere bijwerkingen, die zeer zeldzaam zijn, zijn slaapproblemen of psychische klachten zoals verwardheid of hallucinaties. Ook angst, rusteloosheid en depressies kunnen dan voorkomen. Het is wel belangrijk om hier goed op te letten en tijdig de arts hierover te raadplegen. Mogelijk moet dan voor een andere optie gekozen worden.

Hoe is het medicijn te gebruiken?

Ofloxacine moet altijd in de vorm van een kuur worden genomen. Dat kan eenmaal of tweemaal per dag zijn. Het is belangrijk om het middel in het geheel door te slikken, zonder erop te kauwen. Doe dit bij voorkeur op vaste tijdstippen. Zo kan het vergeten ervan beter worden voorkomen. Een kuur kan variëren in lengte, van drie dagen tot tien dagen. Het is in alle gevallen van belang dat de kuur in het geheel wordt afgemaakt. Dit is nodig om te zorgen dat de bacteriën volledig gedood worden en niet kunnen terugkeren.

Actieve bestanddelen Ofloxacine

Ofloxacine is zelf de werkzame stof in dit middel. Het is een antibioticum dat valt onder de chinolon-antibiotica. Dat betekent dat het een specifiek antibioticum is dat werkt tegen infecties met bacteriën. Dit is ook de reden waarom het in kuurvorm voorgeschreven wordt. Het middel moet de tijd krijgen om de bacteriën geheel te kunnen doden voor volledig herstel.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.