Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Keforal

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Keforal
Categorie
Wij laten zien:

Antibiotica kunnen gebruikt worden om bacteriële infecties te bestrijden. Keforal is een antibioticum dat behoort tot de groep cefalosporines en kan gebruikt worden bij matig ernstige infecties die zijn veroorzaakt door bacteriën die gevoelig zijn voor cefalexine.

  • Dosering: zoals uw arts het voorschrijft
  • Prijs Keforal (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Keforal

Keforal bevat de werkzame stof cefalexine. Cefalexine kan bacteriën doden die gevoelig zijn voor deze stof. Om die reden kan het voorgeschreven worden bij infecties van blaas, huid, keel, luchtpijp en longen, wanneer de infecties matig ernstig zijn. Houd er rekening mee dat de werking van cefalexine verminderd wordt door voedsel.

Zo gebruikt u Keforal

Als de arts dit middel aan u voorschrijft, zal hij of zij ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Volg de instructies van uw arts altijd goed op. Lees voor het eerste gebruik van de medicatie ook de bijsluiter door, want hierin staat ook meer informatie over het gebruik. Ook uw apotheker kan vragen hierover beantwoorden. Meestal gelden de volgende instructies:

  • Slik de medicatie op een lege maag, omdat het dan beter werkt;
  • Neem de tabletten in met een beetje vloeistof;
  • Keforal wordt voorgeschreven als kuur die een bepaald aantal dagen duurt. Het is belangrijk om de kuur helemaal af te maken, ook als de klachten eerder zijn verdwenen. Als u te vroeg stopt kunnen de klachten namelijk weer terugkomen;
  • De gebruikelijke dosering voor volwassenen is 1 tot 2 gram per dag. Deze hoeveelheid dient verdeeld te worden in vier gelijke doseringen. Iedere zes uur slikt u dan een dosering;
  • Soms is het nodig om een hogere dosering te gebruiken. In dat geval wordt de medicatie doorgaans toegediend via een infuus. In het ziekenhuis is de maximaal toegestane dosis 4 gram per dag;
  • Deze medicatie mag ook gebruikt worden door kinderen vanaf 12 jaar. De dosering wordt dan berekend op basis van het lichaamsgewicht;
  • Heeft u een kuur met dit middel in verband met een streptokokkeninfectie? Dan dient de kuur minimaal 10 dagen te duren, omdat er anders risico is op het krijgen van acute gewrichtsreuma of nierontstekingen.

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicatie gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dat kan ook bij het gebruik van Keforal. Zorg ervoor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt, omdat medicijnen een ongewenste wisselwerking met elkaar kunnen hebben. Dat geldt niet alleen voor voorgeschreven medicatie, maar ook voor vrij verkrijgbare medicatie en supplementen. Ook is het van belang dat uw arts weet wat uw medische historie is, omdat medicatie in sommige gevallen minder of niet geschikt is. Bijwerkingen die kunnen voorkomen bij het gebruik van Keforal zijn diarree, bloedafwijkingen en duizeligheid. Ook vermoeidheid en hoofdpijn kunnen voorkomen. Overleg met uw arts als u veel last heeft van bijwerkingen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.