Verapamil

Online Apotheek

Nederland

Verapamil
Categorie
Wij laten zien:

Het middel Verapamil kan voorgeschreven worden bij diverse aandoeningen, waaronder bepaalde hartritmestoornissen, angina pectoris (pijn op de borst) en een lichte tot matig verhoogde bloeddruk.

  • Dosering: zoals in de bijsluiter staat
  • Prijs Verapamil (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Verapamil

Het geneesmiddel Verapamil behoort tot de zogeheten calciumantagonisten. De werkzame stof in Verapamil is verapamilhydrochloride. Deze stof zorgt voor een verwijding van de bloedvaten en beïnvloedt het hartritme. Het gevolg daarvan is dat er meer zuurstof bij het hart kan komen en de bloeddruk daalt. Door deze effecten kan dit geneesmiddel in diverse situaties ingezet worden. Het wordt onder meer voorgeschreven bij een verhoogde bloeddruk, bepaalde hartritmestoornissen, angina pectoris (pijn op de borst) en bepaalde hartspieraandoeningen. Daarnaast kan het ook voorgeschreven worden na een hartinfarct, om een nieuw infarct te voorkomen. Verapamil wordt dan meestal alleen voorgeschreven wanneer bètablokkers niet gebruikt kunnen worden. Het is van belang dat uw arts weet welke medicatie verder gebruikt. Het gaat hierbij niet alleen om voorgeschreven medicatie, maar ook om vrij verkrijgbare middelen en supplementen. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking hebben. Uw arts kan beoordelen of daar in uw situatie sprake van kan zijn. Daarnaast is het belangrijk dat uw arts weet of u nog andere aandoeningen heeft. In sommige gevallen is dit middel namelijk niet of minder geschikt.

Zo gebruikt u Verapamil

Krijgt u dit middel voorgeschreven? Dan zal uw arts u uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Heeft u vragen over het gebruik? Dan kunt u ook terecht bij uw apotheker, of kijk in de bijsluiter voor een volledige gebruiksaanwijzing. In de meeste gevallen gelden in ieder geval de volgende instructies voor gebruik:

  • Verapamil is beschikbaar in de vorm van gewone tabletten en als tabletten met vertraagde afgifte. Voor beide geldt dat u ze heel dient door te slikken, met wat water;
  • Lukt het niet om de gewone tabletten heel door te slikken? Dan mag u ze eerst fijn maken. Houd er wel rekening mee dat de tabletten een bittere smaak hebben;
  • De tabletten met vertraagde afgifte mogen niet fijngemalen worden, omdat het afgiftesysteem dan niet meer werkt. Sommige tabletten zijn voorzien van een breukstreep. U mag deze tabletten doormidden breken op die breukstreep, zodat ze wat kleiner zijn en makkelijker door te slikken zijn;
  • Op welk tijdstip van de dag u de medicatie inneemt mag u zelf bepalen. Wel wordt aangeraden om een vast tijdstip te kiezen, zodat de kans op het vergeten van een dosering kleiner is;
  • Slikt u de medicatie een keer per dag? Dan is het advies om de tablet ’s ochtends in te nemen;
  • Een bijwerking van dit geneesmiddel kan duizeligheid zijn, vooral wanneer u net start met de medicatie. Heeft u hier last van? Dan wordt aangeraden om de medicatie pas ’s avonds in te nemen, vlak voordat u naar bed gaat.

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicatie gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Ook bij Verapamil kan dit gebeuren. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Bijwerkingen die soms of zelden voorkomen zijn onder meer verstopping, een tragere hartslag, duizeligheid en hoofdpijn. Overleg met uw arts als u veel hinder ervaart door de bijwerkingen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen