Deponit pleisters

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Deponit pleisters
Categorie
Wij laten zien:

Deponit pleisters zijn een medicinale toepassing die vaak wordt voorgeschreven bij specifieke aandoeningen, met name gerelateerd aan het cardiovasculaire systeem. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Weet dan dat dit alleen kan op doktersvoorschrift. Zo’n voorschrift kunt u onder andere regelen via een online apotheek.

 • Dosering: Deponit-pleisters Glyceryltrinitraat
 • Prijs Deponit pleisters (incl. online consult): vanaf € 87,95

Toepassing van Deponit pleisters

Deponit pleisters bevatten nitroglycerine, een stof die bekend staat om zijn vaatverwijdende eigenschappen. Deze pleisters worden voornamelijk voorgeschreven voor de behandeling van angina pectoris, een aandoening waarbij de bloedtoevoer naar het hart beperkt is. Dat resulteert in pijn op de borst. De pleisters werken door de bloedvaten te verwijden, waardoor de bloedstroom naar het hart toeneemt en de belasting op het hart wordt verminderd.

Gebruiksaanwijzing van Deponit pleisters

De gebruiksaanwijzing voor Deponit pleisters kan variëren, afhankelijk van de specifieke instructies van uw arts en de formulering van het medicijn. Het is van cruciaal belang om de voorschriften van uw arts nauwkeurig op te volgen. Lees voor het eerste gebruik ook altijd de bijsluiter goed door. Hierin vindt u meer informatie over het gebruik. Dit zijn echter enkele algemene richtlijnen:

 • Zorg ervoor dat de huid waarop u de pleister wilt aanbrengen schoon, droog en vrij van haar is. Vermijd gebieden met veel lichaamshaar;
 • Verwijder de beschermende folie van de pleister;
 • Breng de pleister aan op een haarloos, vlak huidgedeelte, zoals de borstkas of de bovenarm;
 • Druk de pleister stevig aan om ervoor te zorgen dat deze goed blijft zitten;
 • Deponit pleisters worden meestal gedurende 12 tot 14 uur gedragen, gevolgd door een rustperiode van 10 tot 12 uur. Volg de voorschriften van uw arts nauwkeurig op;
 • Draag de pleister niet langer dan voorgeschreven;
 • Raadpleeg uw arts als de pleister niet goed blijft zitten of als u huidirritatie ervaart;
 • Bewaar de pleisters op de juiste manier volgens de instructies van de fabrikant;
 • Bespreek eventuele zorgen of bijwerkingen met uw arts;
 • Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief vrij verkrijgbare medicijnen en supplementen;
 • Volg de voorschriften van uw arts met betrekking tot de draagtijd en frequentie van de pleisters nauwkeurig op;
 • Verander de dosering niet zonder overleg met uw arts.

Het is van groot belang om uw arts te raadplegen voor gedetailleerde en persoonlijke instructies met betrekking tot het gebruik van Deponit pleisters. Deze algemene richtlijnen dienen als aanvulling op de specifieke aanwijzingen die u van uw arts krijgt.

Niet altijd te gebruiken

Hoewel Deponit pleisters effectief zijn bij de behandeling van angina pectoris, zijn er situaties waarin het gebruik ervan mogelijk niet geschikt is. Overleg altijd met uw arts als u allergisch bent voor nitroglycerine of andere nitraten. Gebruikt u erectiestoornismedicatie? Gelijktijdig gebruik van Deponit pleisters kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Zorg er daarom altijd voor dat uw arts op de hoogte is van andere medicatie die u gebruikt. Wees ook voorzichtig met het gebruik van dit geneesmiddel als u een lage bloeddruk heeft, of lijdt aan bepaalde hartaandoeningen, zoals ernstige aortastenose. Om die reden is het essentieel dat uw arts uw medische historie kent, zodat hij of zij kan bepalen of de medicatie wel of niet geschikt voor u is. Bij twijfel is er wellicht andere medicatie beschikbaar die in uw situatie een betere optie is.

Mogelijke bijwerkingen van Deponit pleisters

Net als bij elk medicijn kunnen Deponit pleisters bijwerkingen veroorzaken. Het is belangrijk om bewust te zijn van mogelijke reacties en uw arts te raadplegen als u zich zorgen maakt. Enkele veelvoorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn (die meestal vanzelf verdwijnt), duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd, misselijkheid en roodheid of irritatie op de plek waar de pleister is aangebracht. In zeldzamere gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals flauwvallen, snelle hartslag, of allergische reacties. Zoek onmiddellijk medische hulp als u deze symptomen ervaart.

Deponit pleisters bijsluiter

Online aanschaf van Deponit pleisters

Deponit pleisters zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar. Via gecertificeerde online apotheken, zoals Treated en Dokteronline, kunt u Deponit pleisters online aanschaffen na een online medisch consult. Een arts beoordeelt uw geschiktheid voor het medicijn op basis van uw medische geschiedenis en eventuele andere medicijnen die u gebruikt. Na goedkeuring wordt het discreet naar uw huisadres verzonden.

De prijzen bij Treated beginnen bij 87,95 euro en omvatten het medisch consult en de verzendkosten. Deze online apotheek biedt gemak en discretie voor de aanschaf van Deponit pleisters. Vergeet niet om altijd uw arts te raadplegen voordat u medicatie gaat gebruiken, vooral als u andere medicijnen gebruikt of andere medische aandoeningen heeft. Het online medisch consult bij Treated is inbegrepen bij de prijs en zorgt voor een veilige aankoop zonder onverwachte kosten.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen

Deponit pleisters