Istin

Online Apotheek

Nederland

Istin kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Istin als medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van angina. Door de tabletten in te nemen kan de pijn die in de borst, de kransslagader of het hart gevoeld wordt worden teruggedrongen. Dit komt doordat het een werking heeft op de doorbloeding. Op die manier kan worden gezorgd dat klachten zoals pijn, kortademigheid en een beklemmend gevoel minder hevig worden of zelfs verdwijnen. Angina valt immers onder de hart- en vaataandoeningen. Daarbij is het wel belangrijk om een goede diagnose te laten stellen. Er zijn meerdere varianten.

  • Dosering: 5 of 10 milligram amlodipine
  • Prijs Istin (incl. online consult): 28 tabletten – vanaf € 42,00

Bijwerkingen in het medicijn Istin

Wanneer de bijwerkingen van Istin worden bekeken, dan gaat het om een aantal belangrijke klachten. In de meest gevallen, zo’n tien procent van de gebruikers, gaat het om gezwollen enkels. Ook hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, blozen, slaperigheid, vermoeidheid, misselijkheid, buikpijn, constipatie, wazig zicht of problemen met de spieren kunnen optreden. In enkele gevallen kunnen psychische klachten zoals angst en depressie ontwikkelen. Ook bestaat er een kans op overgevoeligheid voor de werkzame stof. Bij overgevoeligheid of bij psychische klachten is het belangrijk de arts snel te benaderen. Deze kan dan snel handelen.

Hoe is Istin te gebruiken?

Er moet voorzichtig begonnen worden met het middel. In de beginfase is één tablet per dag meer dan voldoende. Indien nodig kan de dosering op aanraden van de arts enigszins worden verhoogd. Neem de tabletten in het geheel in met enkele slokken water of een andere drank. Kauw er niet op en vermaal ze ook niet voor gebruik. Wel is het belangrijk om geen grapefruitsap te nemen bij deze middelen. Ook is het essentieel om nooit de voorgeschreven dosering te nemen. Ook niet wanneer een eerdere dosering vergeten is. Dit kan bijwerkingen stimuleren. Pas hier dus in grote mate mee op omdat dit de gezondheid niet ten goede komt.

Werkzame stoffen in Istin

Istin is gebaseerd op het actieve bestanddeel amlodipine. Deze stof werkt doordat amlodipine het calciumgehalte in het lichaam reguleert. Daardoor blijft minder calcium in de spieren hangen en kan het bloed beter doorstromen. Daardoor komt het hart meer tot rust omdat minder kracht nodig is om het bloed rond te moeten pompen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen