Antabus

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Antabus?

Antabus, ook bekend als disulfiram, is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van alcoholverslaving. Het volgen van de voorgeschreven dosering en instructies is essentieel voor een effectieve behandeling van alcoholverslaving. In sommige gevallen kan het wenselijk zijn om Antabus online aan te schaffen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen bij het online kopen van Antabus.

 • Dosering: Antabus 200 & 400 mg
 • Prijs Antabus (incl. online consult): tabletten – vanaf € 83,30

Antabus online aanschaffen

Het is mogelijk om Antabus online aan te schaffen via verschillende gecertificeerde online apotheken. Dit biedt gemak voor mensen die moeite hebben met fysiek naar een apotheek gaan, of daar simpelweg geen tijd voor hebben. Een aanvraag bij de online apotheek kunt u vanuit huis doen, 24 uur per dag. Dit biedt veel flexibiliteit.

De prijs van Antabus online

De prijs van Antabus kan variëren tussen verschillende online apotheken. Via onze partnerapotheek kost Antabus € 83,30. Het is raadzaam om prijzen te vergelijken en te zoeken naar betrouwbare leveranciers die het medicijn tegen redelijke kosten aanbieden. Antabus is normaal gesproken niet zonder recept verkrijgbaar. Kunt u op een website toch het middel bestellen, zonder dat er om aanvullende informatie gevraagd wordt? Dan is de kans groot dat u op een niet-erkende apotheekwebsite terecht bent gekomen.

Zo werkt het online proces

Heeft u een gecertificeerde apotheek geselecteerd om de medicatie aan te schaffen? Doorloop dan de volgende stappen:

 1. Het online aankoopproces van Antabus omvat meestal het invullen van een medische vragenlijst. Hierin wordt meer informatie gevraagd over onder meer uw medische historie en de medicatie die u verder gebruikt. Bij sommige aandoeningen is deze medicatie namelijk misschien niet of minder geschikt. Daarnaast kunnen medicijnen een wisselwerking met elkaar hebben, daarom is het van belang dat u meldt wat u verder gebruikt;
 2. Een gekwalificeerde arts beoordeelt uw geschiktheid voor het medicijn op basis van de door u ingevulde medische vragenlijst;
 3. Na goedkeuring van de arts wordt het medicijn naar uw huisadres verzonden. Dit gebeurt in een discrete verpakking. U hoeft dus niet bang te zijn dat anderen zien wat u besteld heeft.

Online bestelproces Antabus

Zo veilig is online Antabus bestellen en betalen

Het is cruciaal om Antabus alleen te kopen bij erkende online apotheken om de authenticiteit en kwaliteit van het medicijn te waarborgen. Let erop dat de online apotheek voldoet aan alle veiligheidsnormen en voorschriften. Kijk bijvoorbeeld naar keurmerken, en naar de veiligheidsinstellingen van de website. Betaal alleen via een beveiligde verbinding, omdat uw betalingsgegevens anders in verkeerde handen kunnen vallen. Betalingsmogelijkheden kunnen variëren, maar gerenommeerde online apotheken bieden vaak veilige betaalopties aan, zoals creditcardbetalingen of bankoverschrijvingen. Daarbij horen ook veelgebruikte betaalmethoden, zoals iDeal en PayPal.

Betaalmethodes Antabus

Wat is Antabus?

Antabus (disulfiram) blokkeert een enzym dat betrokken is bij het metaboliseren van de alcoholinname. Disulfiram veroorzaakt zeer onaangename bijwerkingen in combinatie met alcohol in het lichaam. Antabus wordt gebruikt bij bepaalde mensen met chronisch alcoholisme. Dit geneesmiddel kan u helpen om te voorkomen dat u gaat drinken vanwege de onaangename bijwerkingen die optreden als u alcohol consumeert tijdens het gebruik van Antabus.

Hoe moet ik Antabus innemen?

Neem Antabus precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op het etiket van uw voorschrift. Uw arts kan af en toe uw dosis wijzigen om er zeker van te zijn dat u de beste resultaten krijgt. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

U hebt regelmatig bloedonderzoek nodig om uw leverfunctie te controleren.

Draag een medisch waarschuwingslabel of een identiteitskaart waarop staat dat u Antabus inneemt. Elke medische zorgverlener die u behandelt, moet weten dat u disulfiram gebruikt.

Wanneer Antabus wordt gebruikt als onderdeel van een behandelingsprogramma voor alcoholverslaving of ontgifting, kan uw arts u aanbevelen dit geneesmiddel aan u te geven door een familielid of andere verzorger. Dit is om er zeker van te zijn dat u het geneesmiddel gebruikt zoals het is voorgeschreven als onderdeel van uw behandeling.

Tijdens de behandeling kunnen aanvullende vormen van counseling en/of monitoring worden aanbevolen.

Antabus bijsluiter

Antabus bijwerkingen

Krijg medische hulp in noodgevallen als u last heeft van een allergische reactie op Antabus: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Zelfs kleine hoeveelheden alcohol kunnen onaangename symptomen veroorzaken terwijl Antabus in uw lichaam zit. Deze symptomen zijn onder andere:

 • blozen (warmte, roodheid of tintelend gevoel);
 • zweten, verhoogde dorst, zwelling, snelle gewichtstoename;
 • misselijkheid, ernstig braken;
 • nekpijn, kloppende hoofdpijn, wazig zicht;
 • pijn op de borst, kortademigheid (zelfs bij lichte inspanning);
 • snelle of kloppende hartslagen of fladderende hartslagen in uw borst;
 • verwarring, zwakte, een draaiend gevoel, een onvast gevoel; of
 • een lichtvoetig gevoel, alsof u zou kunnen uitlekken.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Bij vragen over het gebruik van dit middel, kunt u terecht bij de arts of apotheker. Lees voor het eerste gebruik ook de bijsluiter goed door. Hierin vindt u niet alleen meer informatie over de gebruiksinstructies, maar ook over mogelijke bijwerkingen waar u mee te maken kunt krijgen. Juist gebruik maakt het mogelijk dat de medicatie het maximale effect bereikt. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen voor u verzameld, inclusief de beantwoording.

Antabus, of disulfiram, is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van alcoholverslaving. Het middel veroorzaakt onplezierige reacties wanneer alcohol wordt geconsumeerd, waardoor u minder zin in drinken krijgt.

Antabus werkt door de afbraak van alcohol in het lichaam te verstoren, wat resulteert in ophoping van toxische stoffen. Het veroorzaakt onaangename symptomen zoals misselijkheid en hoofdpijn bij alcoholgebruik.

Volg de gebruiksvoorschriften van uw arts nauwkeurig op. Over het algemeen wordt Antabus één keer per dag ingenomen, bij voorkeur in de ochtend. Dit mag met of zonder wat voedsel.

Bijwerkingen kunnen zijn: misselijkheid, braken, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere reacties optreden. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht.

Nee, alcoholgebruik tijdens het gebruik van Antabus kan juist ernstige bijwerkingen veroorzaken. Zelfs kleine hoeveelheden alcohol moeten daarom vermeden worden.

De duur van de behandeling kan variëren. Volg het behandelingsplan dat uw arts heeft voorgeschreven en bespreek eventuele veranderingen met hem of haar.

Ja, Antabus is online verkrijgbaar bij gecertificeerde online apotheken. Vul een medische vragenlijst in, waarna een arts uw geschiktheid beoordeelt. Na akkoord van de arts, kunt u de medicatie direct bestellen.

Neem de vergeten dosis in zodra u eraan denkt. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga verder met uw normale schema.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Bepaalde medicijnen en stoffen kunnen een wisselwerking hebben met Antabus. Dat geldt niet alleen voor medicatie op recept, maar ook voor vrij verkrijgbare middelen en supplementen.

Raadpleeg onmiddellijk uw arts als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft. Antabus kan schadelijk zijn voor de foetus of de zuigeling.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen