Wat is Levofloxacine?
Levofloxacine is vernoemd naar het werkzame bestanddeel in het middel: het antibioticum levofloxacine. Antibiotica kunnen ingezet worden ter behandeling van bacteriële infecties. De meeste antibiotica werken op specifieke gebieden en dat is ook het geval bij Levofloxacine.
- Dosering: 250 mg – 500 mg
- Prijs Levofloxacine (incl. online consult): vanaf € 51,25
Waarvoor wordt Levofloxacine gebruikt?
Levofloxacine is een antibioticum dat behoort tot de klasse van chinolonen en kan ingezet worden bij infecties in onder meer: de longen, de bijholtes van de neus, bij nierbekken- en blaasontsteking. Ook kan het ingezet worden bij een langdurige prostaatinfectie en bij huid- en spierinfecties. Soms kan het ook gebruikt worden om risico’s te verminderen als u bijvoorbeeld miltvuur heeft. Ook kan een verergering van deze ziekte voorkomen worden door gebruik van dit middel. De dokter kan dit middel in dergelijke situaties voorschrijven. Het is geen middel dat vrij verkrijgbaar is.
Zo gebruikt u Levofloxacine
Wanneer de arts dit middel voorschrijft zal hij of zij ook uitleggen hoe het gebruikt dient te worden. Als u hier nog vragen over heeft kunt u deze stellen aan uw arts of uw apotheker. Ook in de bijsluiter kunt u meer informatie terugvinden. Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende richtlijnen:
- Slik de medicatie zonder te kauwen door, met een glas water;
- De medicatie mag zowel tijdens als voor of na een maaltijd ingenomen worden;
- Maak de antibioticakuur altijd helemaal af, ook wanneer u al eerder geen klachten meer ervaart. Wanneer u te vroeg stopt kan het er namelijk voor zorgen dat de infectie weer terugkomt;
- Tijdens het gebruik van dit middel is uw huid gevoeliger voor zonlicht. Vermijd gedurende de kuur daarom direct zonlicht en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge factor.
Mogelijk bijwerkingen Levofloxacine
Tijdens het gebruik van medicijnen kunt u bijwerkingen ervaren en dat geldt ook voor dit middel. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter daarom goed door, zodat u weet welke eventuele bijwerkingen u kunt verwachten. Bijwerkingen die vaak optreden zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, braken, diarree, misselijkheid en slaapproblemen. Ervaart u veel hinder van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts.