Fultium D3

Online Apotheek

Nederland

Wij laten zien:

Het middel Fultium D3 kan het best worden gezien als een voedingssupplement. Het is een middel dat gebruikt kan worden om tekorten uit het voedingspatroon aan te vullen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een tekort aan vitamine D. Het kan dan ook aan allerlei verschillende soorten mensen met verschillende soorten klachten worden toegediend, ook aan kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om verbetering van het immuunsysteem, sterkere botten en tanden en behoud van normale spierwerking.

  • Dosering: Fultium D3 capsules colecalciferol 20000 IU of  800 IU
  • Prijs Fultium D3 (incl. online consult): 30 capsules – vanaf € 74,25

Nevenwerkingen van Fultium D3

Echte bijwerkingen van Fultium D3 zijn niet bekend. Wel is het belangrijk om erop te letten dat de dagelijkse dosering strikt wordt aangehouden. Het is namelijk wel zo dat wanneer deze dosering wordt overschreden er sprake kan zijn van een overdosis van de werkzame stof in de capsules. Daardoor kunnen klachten juist ontstaan in plaats van weggenomen worden. Het is daarom ook belangrijk om de dosering die per persoon, vooral in het geval van kinderen, vooraf goed vast te stellen en hier niet van af te wijken.

Hoe dient u Fultium D3 toe?

Het gebruik van Fultium D3 is heel simpel. Afhankelijk van de klacht wordt één tot tweemaal per dag één capsule genomen. Voor kinderen is vaak een minder hoge dosering te krijgen van hetzelfde medicijn. Ook deze komt in capsule vorm. De capsule moet wel geheel worden ingeslikt bij inname. Er mag niet op worden gekauwd. Meestal is het gebruik periodiek, maar het kan voorkomen dat het supplement gedurende lange periode gebruikt moet worden om de tekorten in het lichaam aan te vullen. Dit hangt van de klacht af.

Actieve ingrediënten

De capsules van Fultium D3 bevatten een natuurlijke vorm van vitamine D. Dit wordt ook wel cholecalciferol genoemd. Dit is de stof die zorgt dat de hoeveelheid vitamine D in het lichaam omhooggaat en daardoor de klachten die ondervonden worden kunnen afnemen. In de capsules zitten vaak ook enkele hulpstoffen om te zorgen dat het daadwerkelijk een capsule wordt, maar deze stoffen hebben geen medische uitwerking op het lichaam.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen