Vitamine D tekort

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Toont alle 2 resultaten

Wie heeft last van vitamine D tekort?

Een vitamine D tekort kan bij allerlei mensen voorkomen. Dit is onafhankelijk van de leeftijd of het geslacht. Mannen, vrouwen, kinderen, jongeren en ouderen kunnen dit allemaal oplopen. Het tekort kan verschillende symptomen met zich meebrengen. Daardoor is het altijd belangrijk om, zodra het tekort opgemerkt wordt, te zorgen dat de balans hersteld wordt. Dit kan worden gedaan door supplementen met de vitamines in te nemen. Uiteindelijk kan dan worden gezorgd dat het tekort verdwijnt en de gezondheid weer vooruitgang zal boeken. Ook kan het slim zijn om op zoek te gaan naar de oorzaken van het tekort. Dit kan dan worden aangepakt.

Oorzaken van vitamine D tekort

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een vitamine D tekort kan ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een bepaald dieet dat gevolgd wordt. Dit kan bijvoorbeeld een vegetarisch of veganistisch dieet zijn. Ook kan het een tekort aan zonlicht de oorzaak van het probleem zijn. Er zijn een aantal groepen mensen die tot risicogroepen gerekend kunnen worden. De eerste groep bestaat uit mensen met een getinte huidskleur. Ook jonge kinderen en hele oude mensen kunnen meer klachten krijgen. Daarnaast is het verstandig voor zwangere vrouwen om extra op te letten. Door de invloed van de zon kan het ook mensen die weinig buiten komen overkomen.

Vitamine D tekort herkennen

Er zijn talloze symptomen die kunnen wijzen op een vitamine D tekort. In het begin gaat het vooral om verminderde energie, bloedend tandvlees, krampen en het ervaren van angstaanvallen. Later worden de klachten meer fysiek. Het kan bijvoorbeeld gaan om spierpijn, spierkramp, lusteloosheid en oververmoeidheid. Nog duidelijker wordt het wanneer naast deze klachten ook gewrichtsklachten, botklachten en ernstigere spierklachten gaan optreden. Nog een stadium verder zullen ook klachten als serieuze spierziekten, botafwijkingen zoals vergroeiingen en ontkalking, zenuwafwijkingen en klachten aan de schildklier gaan optreden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.