Testavan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Testavan
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Testavan?

Testavan is een gel met als werkzame stof het mannelijke hormoon testosteron. Het medicijn kan gebruikt worden door volwassen mannen die zelf onvoldoende testosteron aanmaken.

  • Dosering: zoals de arts u voorschrijft
  • Prijs Testavan (incl. online consult): vanaf € 99,25

Zo werkt Testavan

Deze gel zorgt er door de werkzame stof voor dat de testosteronspiegel op het normale niveau komt. Bij mannen met de aandoening hypogonadisme lukt dit namelijk niet zonder medicatie. Normaal gesproken maakt het lichaam op natuurlijke wijze testosteron aan. Het hormoon speelt een rol bij de aanmaak van sperma en zorgt voor mannelijke kenmerken, zoals lichaamsbeharing en een lagere stem. Daarnaast is het hormoon noodzakelijk om opgewonden te kunnen raken en de spiermassa te behouden. Een tekort aan testosteron kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen en symptomen zoals het verdwijnen van secundaire geslachtskenmerken en het krijgen van stemmingswisselingen. Om de aandoening hypogonadisme vast te stellen wordt gebruik gemaakt van twee verschillende metingen van de hoeveelheid testosteron in het bloed.

Zo gebruikt u deze medicatie

Gaat u deze medicatie gebruiken? Uw arts zal u uitleggen hoe het middel dan dient te gebruiken. Voor vragen hierover kunt u bij de arts en apotheker terecht. Ook in de bijsluiter vindt u hierover meer informatie. Voor Testavan gelden doorgaans de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • De aanbevolen startdosering is 23 mg testosteron;
  • Breng de dosering dagelijks rond hetzelfde tijdstip aan, bij voorkeur in de ochtend;
  • In sommige gevallen kan de arts een hogere dosering voorschrijven, met een maximum van 69 mg per dag;
  • Om de juiste dosering vast te stellen meet de arts regelmatig uw testosteronspiegel;
  • Breng de gel aan met behulp van de applicator. Via de huid komt het middel vervolgens in uw lichaam terecht;
  • Gebruik dit middel alleen op droge, schone huid op bovenarmen of schouders;
  • Voor het eerste gebruik dient u de pomp te ontluchten. Hoe u dit doet kunt u nalezen in de bijsluiter.

Mogelijke bijwerkingen Testavan

Wanneer u medicatie gebruikt, kunt u bijwerkingen ervaren. Dit kan ook gebeuren bij het gebruik van Testavan. Lees daarom voor gebruik de bijsluiter, zodat u weet wat u zou kunnen verwachten. Vaak voorkomende bijwerkingen van dit middel zijn onder meer huidirritatie op de plek van aanbrengen, een verhoogde bloeddruk, een verhoogde hoeveelheid triglyceriden in het bloed en een verhoogde hoeveelheid rode bloedcellen. Regelmatige bloedtests zijn nodig om de waarden in de gaten te houden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen