Nystatine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Nystatine kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Nystatine wordt als medicijn gebruikt om schimmels en gisten te bestrijden. Een goed voorbeeld hiervan is de candida-gist en spruw. Dat betekent dus dat het inzetbaar is om bijvoorbeeld infecties in de mond, maag, keel, slokdarm en darmen te bestrijden. Vaak kan de klacht in een week tot twee weken volledig worden teruggedrongen met behulp van dit middel. Er zijn dan wel enkele zaken met betrekking tot het gebruik die goed in acht moeten worden genomen om er zeker van te zijn dat het naar behoren zal werken.

  • Dosering: Nystatine 100.000e/ml 30 ml flesjes
  • Prijs Nystatine (incl. online consult): 4 flesjes – vanaf € 45,70

Nystatine (Nystan) bijwerkingen

Nystatine kent bijwerkingen. Klachten die optreden wanneer het middel genomen wordt om de schimmels te bestrijden kunnen bijvoorbeeld maag-darmklachten zoals buikpijn, misselijkheid en diarree zijn. Dit komt in maximaal tien procent van de gevallen voor. Een andere klacht die zo nu en dan kan optreden, maar wel zeer zeldzaam is, is die van overgevoeligheid voor de werkzame stof. Dit betekent dat er allergische reacties optreden. Deze kunnen in sommige gevallen zeer heftig zijn, bijvoorbeeld in de vorm van benauwdheid. Het is dan slim om te stoppen met het gebruik en de dokter te bellen.

Hoe wordt het medicijn Nystatine gebruikt?

Omdat er infecties bestreden moeten worden wordt Nystan over het algemeen in de vorm van een kuur van één of twee weken voorgeschreven. Dat betekent dat dagelijks een dosis of meerdere doses moeten worden genomen gedurende deze periode. Wees hier consequent in. Omdat het een drank betreft kan het per klacht verschillen wat het juiste gebruik is. Voor klachten in de mond moet de drank goed door de mond gaan om alle stukjes te bereiken. Bij andere klachten kan het direct worden doorgeslikt. Maak de gehele kuur af om zeker te zijn dat de schimmels en gisten sterven.

Actieve grondstoffen in Nystatine

Nystan draait om Nystatine. Dit is een stof die valt onder de antischimmelmiddelen. De stof is zelf in staat om de schimmels en gisten die de infecties veroorzaken te doden. Daardoor kan worden gezorgd dat de klachten verdwijnen. Omdat schimmels hardnekkig kunnen zijn, zoals bij een SOA, is het essentieel om de gehele kuur af te maken. Zo kan Nystatine alle schimmels en gisten in het lichaam volledig doden en spelen deze niet opnieuw op.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen