Mebeverine

Online Apotheek

Nederland

Wij laten zien:

Mebeverine wordt gebruikt om patiënten die lijden aan prikkelbare darm syndroom, of PDS, mee te behandelen. Door deze medicijnen te gebruiken kan het normale ritme van de stoelgang worden teruggekregen. De symptomen zoals buikkramp, diarree, of juist constipatie en een opgeblazen gevoel kunnen dan worden teruggedrongen. Het is wel belangrijk om hier dan op de juiste wijze mee om te gaan. Hoewel meer vrouwen dan mannen deze aandoening hebben, is het medicijn wel door beide geslachten bruikbaar. Het is belangrijk om hier op goede wijze mee om te gaan.

  • Dosering: 135 milligram mebeverinehydrochloride
  • Prijs Mebeverine (incl. online consult): 100 tabletten – € 101,99

Bijwerkingen van Mebeverine

Een voordeel van Mebeverine is dat er relatief weinig bijwerkingen bij komen kijken. Wel is het zo, zoals voor alle medicijnen geldt, dat er kan is op allergie voor de werkzame stof. In het geval van dit medicijn kan dit zich uiten in bijvoorbeeld een opgezwollen gezicht, nek en lippen, moeilijkheden met ademhalen en uitslag op de huid. Wanneer deze symptomen worden opgemerkt is het in ieder geval belangrijk om direct te stoppen met de medicatie. Daarnaast moet direct de arts worden gewaarschuwd. Het is in ieder geval zo dat dan een andere oplossing gezocht moet worden.

Hoe is Mebeverine te gebruiken?

Het gebruik van Mebeverine wordt gedaan in tabletvorm. Deze moeten in het geheel worden doorgeslikt. Erop kauwen of de tabletten voor inname vermalen wordt afgeraden. Het doorslikken kan worden gedaan met behulp van een glas water. Er zijn drie innamemomenten op een dag. Deze moeten zo goed als mogelijk over de dag verspreid worden. Bij voorkeur worden de tabletten 20 minuten na iedere maaltijd ingenomen. Dit zorgt ervoor dat het effect optimaal is. Het is vaak zo dat het gebruik van de middelen tijdelijk is. Na enige tijd kan gestopt worden. Overleg hierover met de arts om uitsluitsel te krijgen.

Actieve bestanddelen

Mebeverine is opgebouwd rond mebeverine hydrochloride. Deze stof heeft een werking op de spieren in de darmen. Wanneer deze tot rust komen, dan zal ook de klacht met de bijbehorende symptomen afnemen. Het medicijn behoort daardoor tot de zogenaamde spasmolytica. Op die manier is het gemakkelijk om verlichting te ervaren.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen