Truvada

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Truvada
Categorie
Wij laten zien:

Truvada is een geneesmiddel dat een combinatie van twee actieve ingrediënten bevat, tenofovirdisoproxil en emtricitabinet, en behoort tot de klasse van antiretrovirale geneesmiddelen. Als u deze medicatie gaat gebruiken is het erg belangrijk dat u weet wat de juiste gebruiksinstructies zijn. Ook is het van belang dat u van tevoren weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten, zodat u als dat nodig is snel actie kunt ondernemen.

 • Dosering: zoals de arts voorschrijft
 • Prijs Truvada consult: vanaf € 29,00

Waarvoor wordt Truvada gebruikt?

Truvada wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van hiv-infectie en als preventief middel bij mensen met een hoog risico op hiv. Het is een combinatietherapie die effectief is gebleken bij het onderdrukken van het hiv-virus en het verminderen van de kans op infectie bij risicogroepen. Truvada wordt vaak voorgeschreven als onderdeel van een combinatietherapie voor de behandeling van hiv-infectie. Het helpt de replicatie van het virus te remmen en vertraagt de progressie van de ziekte. Daarnaast wordt Truvada ook gebruikt als pre-expositieprofylaxe (PrEP) bij mensen met een verhoogd risico op hiv. Het dagelijks innemen van Truvada kan de kans op hiv-infectie aanzienlijk verminderen.

Hoe werkt dit geneesmiddel?

Truvada werkt door de replicatie van het hiv-virus te remmen op verschillende niveaus. Tenofovirdisoproxil wordt omgezet in tenofovirdifosfaat, een nucleotide analoog dat de omzetting van viraal RNA naar viraal DNA remt. Hierdoor wordt de virale replicatie onderdrukt. Emtricitabinet is een nucleoside analoog dat de activiteit van het virale enzym reverse-transcriptase remt. Dit enzym is essentieel voor de replicatie van het hiv-virus.

Truvada is geschikt voor verschillende groepen mensen, waaronder:

 • Hiv-positieve mensen. Truvada wordt voorgeschreven als onderdeel van een combinatietherapie voor hiv-positieve personen om de virale belasting te verminderen en de progressie van de ziekte te vertragen;
 • Hiv-negatieve personen met hoog risico. Truvada kan worden voorgeschreven aan hiv-negatieve personen met een verhoogd risico op infectie, zoals mensen met een hiv-positieve partner of personen in bepaalde risicogroepen.

Niet verkrijgbaar zonder recept

Truvada is over het algemeen niet zonder recept verkrijgbaar. De beslissing om Truvada voor te schrijven, wordt gemaakt door een gekwalificeerde zorgverlener na evaluatie van de gezondheid van de patiënt en het risico op hiv. Als u denkt dat u in aanmerking komt voor het gebruik van dit middel, dient u dus een afspraak te maken met een arts. U kunt ervoor kiezen om een medisch consult aan te vragen bij een gekwalificeerde online apotheek. Een gediplomeerd arts beoordeeld dan uw aanvraag en na akkoord kunt u de medicatie direct aanvragen. U krijgt uw bestelling dan binnen een paar werkdagen discreet thuisbezorgd.

De gebruiksaanwijzing van Truvada

De juiste toediening van Truvada is cruciaal voor de effectiviteit ervan. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door en volg de aanwijzingen van uw arts goed op. In de meeste gevallen gelden in ieder geval de volgende instructies:

 • De dosering kan variëren afhankelijk van of Truvada wordt gebruikt voor hiv-behandeling of preventie. Het is van vitaal belang om de voorgeschreven dosis nauwkeurig te volgen. De typische dosering voor de behandeling van hiv met Truvada is één tablet per dag;
 • De tablet kan met of zonder voedsel worden ingenomen;
 • Het is essentieel om Truvada consistent op hetzelfde tijdstip elke dag in te nemen.
 • Het overslaan van doses kan leiden tot verminderde werkzaamheid en het risico op het ontwikkelen van resistente virusstammen vergroten;
 • Regelmatige medische controles zijn noodzakelijk om de virale lading in het bloed te controleren en eventuele bijwerkingen te evalueren;
 • Truvada kan interageren met bepaalde medicijnen, en het is essentieel om alle medicijnen aan de zorgverlener te melden;
 • Truvada kan interageren met medicijnen die de nierfunctie beïnvloeden. Zorgverleners moeten op de hoogte zijn van alle ingenomen medicatie;
 • Voorzichtigheid is geboden bij bepaalde aandoeningen. Truvada kan de nierfunctie beïnvloeden, dus wees voorzichtig met dit middel als u met nierproblemen kampt.

Mogelijke bijwerkingen van Truvada

Truvada kan bijwerkingen veroorzaken, en het is belangrijk om deze met de zorgverlener te bespreken. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, vermoeidheid en duizeligheid. Ernstigere bijwerkingen kunnen nierproblemen en botontkalking omvatten. Regelmatige monitoring is daarom essentieel. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Mogelijk zijn er andere medicijnen beschikbaar, waar u minder bijwerkingen van ervaart, of is het mogelijk om de dosering te wijzigen. En herkent u tekenen van een allergische reactie, zoals zwelling in mond of keel, of huiduitslag? Stop dan onmiddellijk met het gebruik van dit geneesmiddel en schakel medische hulp in.

Truvada bijsluiter

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen