Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hiv zelftest

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Hiv zelftest
Categorie
Wij laten zien:

Is het mogelijk dat u besmet bent met hiv? Of u besmet bent kunt u eenvoudig zelf checken met de BioSURE HIV zelftest. Bij deze test wordt via een druppeltje bloed gemeten of er sprake is van hiv. Binnen 15 minuten heeft u al een resultaat. Wilt u deze zelftest aanschaffen? Dit kan discreet via de online apotheek. U krijgt na het plaatsen van de bestelling deze doorgaans al de eerstvolgende werkdag thuisbezorgd, in discrete verpakking. Zo kunt u de test uitvoeren op het moment dat dat u het beste uitkomt.

  • Product: HIV-zelftest
  • Prijs HIV-zelftest: € 99,95

Informatie

De HIV-zelftest van BioSURE is een heel precieze testmethode om te checken of er sprake is van besmetting met het hiv-virus. Voor de test wordt een klein bloedmonster gebruikt. In het bloed wordt gecheckt of er sprake is van antilichamen die door ons lijf gebruikt worden ter bestrijding van het hiv-virus. Na het doen van de test heeft u al binnen een kwartier de uitslag. Deze uitslag is zeer nauwkeurig.

Symptomen van hiv

Hiv is een seksueel overdraagbare aandoening. Het is een virus die ons immuunsysteem aanvalt, waardoor dit zo verzwakt raakt dat het niet langer in staat is om infecties en ziekten op effectieve wijze te bestrijden. Na het besmet raken met het virus zijn er niet direct duidelijke klachten. Hierdoor is testen de enige manier om vast te stellen of u deze soa heeft. Hiv kan niet worden genezen, maar wel worden behandeld. Hiervoor wordt een antiretrovirale behandeling ingezet. Deze zorgen ervoor dat iemand die besmet is toch een actief en gezond leven kan leiden.

Wanneer en waarom een hiv-test

Omdat hiv niet direct symptomen geeft, kan het lang onopgemerkt blijven. Dit verhoogt het gevaar om anderen met de aandoening te besmetten. Is er kans dat u besmet bent? Dan is daarom het advies om altijd een hiv-test te doen. Daarbij is behandeling van de aandoening makkelijker wanneer het in een vroeg stadium wordt ontdekt. Wanneer u weet dat u besmet bent kunt u vervolgens ook voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat u het virus overdraagt op anderen. Er bestaat ook medicatie die ingezet kan worden als hiv-preventie: PrEP (pre-exposure profylaxis). Dit middel kunt u alleen gebruiken wanneer u zeker weet dat u nog geen hiv heeft. Ook in dat geval is het dus belangrijk om een hiv-test te doen.

De resultaten van een hiv-test

Voor de BioSURE hiv-zelftest wordt een klein bloedmonster gebruikt. Daarin wordt gezocht naar specifieke antilichamen die ons lichaam alleen aanmaakt als er een hiv-infectie bestreden moet worden. Hoe snel die antilichamen aangemaakt worden verschilt van persoon tot persoon. Daarom is het mogelijk om al vier weken na mogelijke blootstelling te testen, maar is het advies om te wachten tot 12 weken. Na 12 weken zou de meerderheid van de mensen deze specifieke antilichamen moeten produceren als er sprake is van een besmetting. Bij juist gebruik is de betrouwbaarheid van de BioSURE HIV zelftest maar liefst 99,7%.

Inhoud

Bestel u de BioSURE HIV zelftest? Dan treft u in de zelftestkit de volgende zaken aan:

  • De BioSURE HIV zelftest;
  • Pleister
  • Een pak droogmiddel;
  • Een veiligheidsprik.

Daarnaast worden er nog instructies, productdetails en een ondoorzichtige wegwerpzak meegeleverd. Denkt u dat een van de items ontbreekt in de door u ontvangen verpakking? Neem dan contact op met de klantenservice.

Gebruiksaanwijzing

Lees voordat u de zelftest gaat gebruiken eerst de bijsluiter goed door.

Over het algemeen is de gebruiksaanwijzing als volgt:

  • Was en droog eerst uw handen;
  • Scheur het zelftestzakje los en haal de inhoud eruit;
  • Haal de bufferpot van het uiteinde van de test en plaats deze op het gat in de lade;
  • Haal daarna de beschermkap van het lancet;
  • Zet het rode kussentje op de zijkant van uw vinger. Druk stevig naar beneden, totdat u een klik hoort;
  • Knijp vervolgens in uw vinger, zodat er een druppeltje bloed uitkomt;
  • Zet de punt van het testapparaat op het bloeddruppeltje;
  • Duw de test vervolgens stevig in de bufferpot;
  • Wacht 15 minuten;
  • Check na ongeveer drie minuten of de test inderdaad uitgevoerd wordt. Dit kunt u zien aan de kleur op de teststrip, die zich steeds verder moet uitbreiden;
  • Lees na een kwartier het testresultaat af;
  • Is de test positief? Raadpleeg dan een arts. Op de achterzijde van de test kunt u een ondersteuningsnummer vinden voor hulp.

Q&A

Een aantal vaak gestelde vragen over deze test, inclusief beantwoording.

Hoe werkt de hiv-zelftest?

Als u een testkit ontvangen heeft, kunt u de bijgeleverde instructies doorlezen. U dient een klein bloedmonster te nemen, waarna via de test in het bloed gezocht wordt naar antilichamen tegen hiv. Antilichamen kunnen er zijn na ongeveer 4 weken na besmetting, maar het kan ook langer duren. Daarom is het advies om 12 weken te wachten met de test.

Hoe lang duurt de test?

Na het afnemen van wat bloed dient u 15 minuten te wachten voordat u het resultaat kunt aflezen. Een klein bloedmonster, afgenomen via een vingerprikapparaatje (wordt meegeleverd), is voldoende voor het uitvoeren van de test. Het vingerprikken doet geen pijn. Het heeft wat weg van een speldenprikje.

Wat moet ik doen als de test negatief is?

Verschijnt er slechts 1 lijn op de test? Dan betekent dat dat de test negatief is. Er is dan dus geen hiv-besmetting gevonden. Dit is natuurlijk goed nieuws! Houd er wel rekening mee dat een test die u te vroeg uitvoert een ongeldig negatief resultaat kan geven. Wacht daarom tot 12 weken na de mogelijke besmetting voordat u de test uitvoert.

Wat moet ik doen als de test positief is?

Verschijnen er 2 lijntjes op de test? Dan is er sprake van een positief resultaat. Geef dit dan door aan een arts, zodat de uitslag bevestigd kan worden. Ook zal de arts u advies geven en mogelijke behandelopties met u bespreken.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen