Lumigan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Lumigan
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Lumigan?

Het middel Lumigan is onderdeel van de geneesmiddelengroep prostamiden. Het medicijn kan gebruikt worden om druk in het oog te verlagen.

 • Dosering: oogdruppels
 • Prijs Lumigan (incl. online consult): vanaf € 58,25

Waarvoor wordt Lumigan gebruikt?

In ons ogen zit een waterige, doorschijnende vloeistof, die ervoor zorgt dat de binnenkant van het oog gevoed blijft. Continu wordt er vloeistof vervangen door nieuwe. Kan de vloeistof niet snel genoeg weg? Dan neemt de druk in de ogen toe. Een middel zoals Lumigan kan voorgeschreven worden om de druk weer te verlagen. Lumigan is een antiglaucoompreparaat dat ervoor zorgt dat er meer vloeistof uit het oog verwijderd wordt. Het is belangrijk dat er bij hoge druk op het oog snel actie wordt ondernomen, zodat glaucoom voorkomen kan worden. Deze aandoening kan uiteindelijk zelfs het gezichtsvermogen aantasten.

Hoe gebruikt u Lumigan?

Als uw arts dit middel voorschrijft zal hij of zij ook instructies geven over het gebruik. Uw apotheker kan u hier ook meer over vertellen. Daarnaast staan er in de bijsluiter ook aanwijzingen voor gebruik. Over het algemeen gelden de volgende voorschriften:

 • Gebruik Lumigan alleen in het oog;
 • Doorgaans is de dosering een druppel per dag, ’s avonds toe te dienen;
 • Gebruikt u ook nog andere medicatie voor het oog? Wacht dan minimaal 5 minuten na het aanbrengen van Lumigan voordat u het andere middel toedient;
 • Gebruik het middel ook niet vaker dan eenmaal per dag, omdat het anders een negatief effect kan hebben op de doeltreffendheid;
 • Was goed uw handen voordat u de medicatie toedient;
 • Trek vervolgens uw onderste ooglid een stukje omlaag;
 • Draai de flacon om en knijp een druppel in uw oog;
 • Laat daarna het ooglid weer los en houd uw oog een halve minuut gesloten;
 • Knijpt u de druppel naast het oog? Probeer het dan nogmaals;
 • Voorkom dat de flacon uw oog raakt, omdat dit infecties kan veroorzaken.

Mogelijke bijwerkingen Lumigan

Het gebruik van Lumigan kan diverse bijwerkingen geven. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet wat die mogelijke bijwerkingen zijn. Bijwerkingen die zeer vaak voorkomen zijn lichte roodheid van het oog, jeuk en langere wimpers. Verder kunt u symptomen ervaren zoals gevoeligheid voor licht, vermoeide ogen en een donkerder huidskleur rondom het oog.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen