Duratears

Online Apotheek

Nederland

Duratears
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Duratears?

Dit artikel biedt een overzicht van belangrijke informatie over Duratears, een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van droge ogen. We geven u informatie over het online kopen van Duratears, de prijzen en het online bestelproces. Verder beantwoorden we veelgestelde vragen over dit geneesmiddel.

 • Dosering: Duratears oogdruppels
 • Prijs Duratears (incl. online consult): vanaf € 39,25

Duratears online kopen? Dit zijn onze ervaringen

Duratears is op recept verkrijgbaar en kan worden gekocht bij verschillende online apotheken. Wellicht bent u gewend om medicijnen aan te schaffen bij de lokale apotheek, maar wij adviseren om ook het online aanbod eens te bekijken. Daar kunt u namelijk veel makkelijker prijzen vergelijken. Een ander voordeel is dat u het bestellen volledig thuis kunt regelen. U hoeft er dus de deur niet meer voor uit. En dat kan ook nog eens op ieder gewenst moment, want de online apotheek is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Daardoor is de online apotheek een stuk flexibeler dan de lokale apotheek.

Dit kost Duratears online

De opbouw van prijzen voor medicatie is niet bij iedere online apotheek op dezelfde wijze gedaan. Dat kan het lastig zijn om prijzen te vergelijken. We adviseren om rekening te houden met twee verschillende opgaven: de prijs voor alleen de medicatie en de prijs inclusief medicatie, verzendkosten en eventueel medisch consult. Wanneer u hier goed op let, kunt u de juiste prijsvergelijking maken. Onze partnerapotheek biedt het medicijn aan voor € 39,25.

In 5 stappen uw medicatie online bestellen

Online medicatie bestellen is niet ingewikkeld. Het enige dat u hoeft te doen is de volgende vijf stappen te doorlopen:

 1. Selecteer in de door u gekozen online apotheek de medicatie in de juiste dosering en verpakking;
 2. Plaats de medicatie in het winkelmandje en vul uw gegevens in;
 3. Als er sprake is van medicatie op recept, wordt u gevraagd om een recept te uploaden. Heeft u nog geen recept? Dan kunt u in veel gevallen een medische vragenlijst invullen, waarin u informatie geeft over uw medische historie en uw huidige medcijngebruik;
 4. Betaal de medicatie;
 5. Na akkoord van een gekwalificeerd arts wordt de medicatie voor u in orde gemaakt en thuisbezorgd.

Online bestelproces Duratears

Veilig online bestellen? Onze adviezen

Als u Duratears online bestelt, is het belangrijk om dit te doen bij een betrouwbare en gecertificeerde online apotheek. Controleer de vergunningen van de desbetreffende apotheek, voordat u medicatie aanschaft. Dit kunt u doen via een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl. Op die website kunt u direct zien welke vergunningen de apotheek heeft. Een ander advies is om beoordelingen van andere klanten te lezen, om u zo een beeld te vormen van klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid van de apotheek. Ook adviseren we om na te gaan of de website van de aanbieder goed beveiligd is. Dit kunt u bijvoorbeeld zien aan de websitenaam in de browser, waar dan https voor staat in plaats van alleen http.

Zo betaalt u online Duratears

Online apotheken accepteren doorgaans verschillende betaalmethoden. Betaal bijvoorbeeld met een creditcard, via iDeal of met PayPal. We raden wel aan om altijd te kiezen voor een betaalmethode waar u vertrouwd mee bent, zodat u de stappen goed kent.

Betaalmethodes Duratears

De werking van Duratears

Het geneesmiddel Duratears bevat de werkzame stoffen hypromellose en dextraan. Deze stoffen dienen als kunstmatig traanvocht. Het middel wordt gebruikt om uitdrogingsverschijnselen van de ogen tegen te gaan. Door het kunstmatige traanvocht worden de ogen tegelijkertijd beschermd. Het middel kan bij diverse aandoeningen ingezet worden. Droge ogen kunnen bijvoorbeeld ontstaan wanneer de traanproductie verminderd is, of als het hoornvlies uitgedroogd dreigt te raken door een beschadiging aan de oogleden. Ook wanneer het niet mogelijk is om de ogen te sluiten kan Duratears gebruikt worden. Daarnaast wordt het ook wel voorgeschreven bij de auto-immuunziekte syndroom van Sjörgen.

Zo gebruikt u Duratears

Als de dokter u dit middel voorschrijft, zal hij of zij ook instructies geven voor het gebruik. Ook de apotheker kunt u hierover meer informatie vragen. Een volledige gebruiksaanwijzing kunt u vinden in de bijsluiter. Meestal gelden in ieder geval de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • Druppel naar behoefte een of twee druppels in het oog. Zorg er daarbij voor dat de pipet de ogen of oogleden niet raakt;
 • Haal voor het eerste gebruik de beveiligingsring van het flesje;
 • Zet bij het eerste gebruik ook de datum op het flesje, zodat u weet hoe lang de houdbaarheid is;
 • Was voor gebruik eerst de handen;
 • Draai het flesje open en houdt het ondersteboven tussen duim en vingers;
 • Houd uw hoofd vervolgens achterover en trek het ooglid met een vinger naar beneden. Er ontstaat zo wat ruimte tussen ooglid en oog, waar de druppel in moet vallen;
 • Druk zacht op de bodem van het flesje. Er zal dan een druppel Duratears uit komen;
 • Houd een vinger vervolgens in uw ooghoek naast uw neus, zodat het geneesmiddel zich niet verder door het lichaam verspreidt;
 • Herhaal deze handelingen eventueel voor het andere oog;
 • Sluit het flesje direct goed na gebruik;
 • Hebt u per ongeluk te veel druppels in het oog gekregen? Spoel uw oog dan met warm water;
 • Gebruik nooit een dubbel dosis om een vergeten dosering in te halen. Beter is het om de vergeten dosering over te slaan en verder te gaan met uw vaste schema.

Duratears bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicatie gebruikt kunt u last krijgen van bijwerkingen. Niet iedereen krijgt hier overigens last van. Wel is het goed om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Schakel in ieder geval onmiddellijk medische hulp in wanneer u tekenen herkent van een ernstige allergische reactie. Symptomen hiervan zijn onder meer zwelling in mond of keel, ademhalingsproblemen en huiduitslag. Bij gebruik van Duratears kunt u last krijgen van onder meer wazig zicht, een vreemd gevoel in het oog en schilfering van het ooglid. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts.

Vragen over Duratears? Wij hebben de antwoorden!

Bij vragen over Duratears kunt u uw arts of apotheker raadplegen. Ook adviseren we om de bijsluiter voor het eerste gebruik door te lezen. Zo weet u wat u kunt verwachten en kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Zoek bijvoorbeeld direct medische hulp, wanneer u symptomen heeft van een ernstige allergische reactie. Symptomen daarvan zijn bijvoorbeeld huiduitslag en ademhalingsproblemen.

Duratears is een oogdruppel die wordt gebruikt voor de behandeling van droge ogen. Het werkt door het oogoppervlak te bevochtigen en irritatie te verminderen.

Duratears wordt gebruikt voor de behandeling van droge ogen, een aandoening waarbij de ogen niet voldoende worden bevochtigd door traanvocht.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere lichte irritatie, branderigheid of jeuk in de ogen na het aanbrengen van de druppels. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van gemelde bijwerkingen. Overleg met uw arts als u veel last heeft van bijwerkingen.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere lichte irritatie, branderigheid of jeuk in de ogen na het aanbrengen van de druppels. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van gemelde bijwerkingen. Overleg met uw arts als u veel last heeft van bijwerkingen.

Gebruik Duratears zoals voorgeschreven door uw arts. Breng één tot twee druppels in elk oog aan, naar behoefte, meerdere keren per dag.

Duratears kan veilig worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg echter altijd uw arts voordat u medicijnen gebruikt tijdens deze periodes.

Duratears heeft geen bekende interacties met andere medicijnen, maar raadpleeg uw arts als u twijfelt.

Duratears biedt doorgaans onmiddellijke verlichting van droge ogen, maar de duur van de effecten kan variëren afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Vermijd het aanraken van de druppelaar van de fles om besmetting te voorkomen. Gebruik Duratears niet als de oplossing troebel is of als de verpakking is beschadigd.

Als u een dosis Duratears mist, breng het dan aan zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis.

Ja, er zijn verschillende andere oogdruppels en kunsttranen beschikbaar voor de behandeling van droge ogen, maar Duratears is een populaire keuze vanwege zijn effectiviteit en betaalbaarheid.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen