Mounjaro

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Effectief gewicht verliezen met Mounjaro

Overgewicht en obesitas zijn een groeiend gezondheidsprobleem. Het is algemeen bekend dat overtollig lichaamsgewicht kan leiden tot een scala aan gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, diabetes type 2, hoge bloeddruk en gewrichtsaandoeningen. Daarom zoeken veel mensen naar effectieve manieren om gewicht te verliezen en een gezonder leven te leiden. Een van de nieuwste benaderingen voor gewichtsverlies is het medicament Mounjaro, ontwikkeld door Eli Lilly.

 • Dosering: Mounjaro 2,5 mg – 5 mg – 7,5 mg – 10 mg – 12,5 mg – 15 mg
 • Prijs Mounjaro (incl. online consult):  vanaf € 86,50

Wat zijn de gevaren van obesitas?

Obesitas is een aandoening waarbij iemand aanzienlijk meer lichaamsvet heeft dan normaal of gezond is. Dit wordt vaak beoordeeld aan de hand van de Body Mass Index (BMI), waarbij een BMI van 30 of hoger als obesitas wordt beschouwd. Obesitas is een risicofactor voor veel gezondheidsproblemen, waaronder diabetes type 2, hartaandoeningen, beroertes, bepaalde vormen van kanker en gewrichtsproblemen. Het beheersen van overgewicht en obesitas is van cruciaal belang om de gezondheid te verbeteren en het risico op deze aandoeningen te verminderen.

Hoe werkt Mounjaro?

Mounjaro is een geneesmiddel dat is ontwikkeld door Eli Lilly en specifiek is goedgekeurd voor gewichtsverlies. De actieve stof in Mounjaro is liraglutide, een geneesmiddel dat behoort tot een klasse van medicijnen die bekend staat als GLP-1-receptoragonisten. Deze medicijnen zijn effectief door de werking van het natuurlijk voorkomende hormoon GLP-1 na te bootsen. Dit hormoon is betrokken is bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het vertragen van de maaglediging en het bevorderen van een verzadigd gevoel na de maaltijd. Mounjaro werkt op verschillende manieren om gewichtsverlies te bevorderen.

Ten eerste zorgt het middel voor een vermindering van de eetlust. Mounjaro vermindert de eetlust en kan helpen bij het beheersen van overmatige voedselinname.

Ten tweede zorgt het voor een vertraging van de maaglediging, waardoor u langer een verzadigd gevoel houdt. Ten derde zorgt het geneesmiddel voor een hogere verbranding van calorieën, wat kan bijdragen aan het verliezen van gewicht. Ten slotte kan het middel ook de gevoeligheid van lichaamscellen voor insuline verbeteren. Daardoor kan de bloedsuikerspiegel betere gereguleerd worden en wordt een toename van gewicht voorkomen.

Bloedsuikerspiegel verlagen met Mounjaro

Het medicijn Mounjaro werd oorspronkelijk gebruikt om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Het heeft een uitstekend effect op diabetici laten zien. Maar dat is niet alles: al snel werd ontdekt dat Mounjaro ook een zeer goed effect heeft op gewichtsverlies. Het medicijn heeft tirzepatide, GLP1-antagonisten en een GIP-receptor. (Bron)

Mounjaro zorgt ervoor dat het hormoon GIP vrijkomt. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het afbreken van vet dat we uit voedsel consumeren. Dit kan bijdragen aan gewichtsverlies. (Bron)

Wanneer begint Mounjaro te werken?

Er is een onderzoek van 40 weken waaraan enkele deelnemers deelnamen en Mounjaro gebruikten. Er waren significante resultaten op het gebied van gewichtsreductie te zien. Gemiddeld verloren deelnemers (bron):

 • bij een dosis van 5 mg verloren de deelnemers 9 kg
 • bij een dosis van 10 mg verloren de deelnemers 11 kg
 • bij een dosis van 15 mg verloren de deelnemers 13 kg

Wat is de gebruiksaanwijzing van Mounjaro?

Dit geneesmiddel mag alleen gebruikt worden op voorschrift van een arts, omdat de dosering kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften van de patiënt. Als u deze medicatie krijgt voorgeschreven zal de arts u uitleggen hoe u deze dient te gebruiken. Enkele belangrijke richtlijnen voor het juiste gebruik van Mounjaro zijn:

 • Dit middel wordt toegediend via een injectie onder de huid, meestal in de dij, buik of bovenarm. Het is cruciaal om de instructies voor toediening zorgvuldig te volgen. De arts of een medisch professional kan u uitleggen hoe u Mounjaro op de juiste manier moet injecteren;
 • Mounjaro moet volgens de voorschriften regelmatig worden gebruikt. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosis op hetzelfde tijdstip in te nemen, tenzij de arts anders voorschrijft;
 • Het is essentieel om de voorgeschreven dosis niet te overschrijden, omdat dit de kans op bijwerkingen kan vergroten. Heeft u het idee dat de voorgeschreven dosering onvoldoende werkt? Overleg dan met uw arts;
 • Tijdens de behandeling met Mounjaro zal de arts waarschijnlijk regelmatige controleafspraken plannen om de effectiviteit en eventuele bijwerkingen te evalueren. Het is belangrijk om deze afspraken na te komen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Mounjaro?

Net als elk medicament kan Mounjaro bijwerkingen hebben. De meeste bijwerkingen zijn mild en verdwijnen na verloop van tijd, maar sommige kunnen ernstiger zijn. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, want hierin vindt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen. U kunt onder meer te maken krijgen met:

 • Misselijkheid en/of braken. Sommige mensen kunnen misselijkheid of braken ervaren, vooral in de beginfase van de behandeling. Dit kan verbeteren naarmate het lichaam aan het medicament gewend raakt;
 • Maag-/darmklachten, zoals buikpijn, obstipatie, winderigheid zijn mogelijke bijwerkingen;
 • Ook diarree is een mogelijke bijwerking van Mounjaro. Het is belangrijk om voldoende gehydrateerd te blijven als u hier last van krijgt;
 • Hoofdpijn kan optreden als bijwerking van dit medicament. Als dit aanhoudt of ernstig is, is het van belang een arts te raadplegen;
 • Sommige mensen kunnen huidreacties ervaren, zoals jeuk of huiduitslag. Het is belangrijk om dit aan uw arts te melden, omdat het een teken van een allergische reactie kan zijn;
 • Mounjaro kan leiden tot een te lage bloedsuikerspiegel, vooral als het wordt gebruikt in combinatie met andere medicijnen die de bloedsuikerspiegel verlagen. Tekenen van hypoglykemie zijn onder andere zweten, trillen, duizeligheid en hartkloppingen.

Mounjaro bijsluiter

Wat zijn de voordelen van Mounjaro?

Mounjaro kan door de effecten op het lichaam een goede aanvullende ondersteuning zijn bij gewichtsverlies. Vooral het effectieve onderdrukken van de eetlust kan het makkelijker maken om minder te eten. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Houd er dan rekening mee dat dat alleen kan op doktersvoorschrift. Zo’n voorschrift kunt u op basis van een medisch consult ook opvragen bij een online apotheek. Na akkoord van een gekwalificeerd arts krijgt u de medicatie dan discreet en snel thuisbezorgd.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.