Neusinfectie

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Wat is een neusinfectie?

Anders dan de naam doet vermoeden is een neusinfectie niet een ontsteking in de neus. Het betreft ontstekingen in de huid van de neus. Het is dan ook zo dat middelen moeten worden gebruikt die deze infecties kunnen bestrijden. Het gaat meestal om problemen op de neusvleugels. In sommige gevallen kunnen deze plekken zich ontwikkelen tot steenpuisten. Ook kan soms krentenbaard ontstaan op deze wijze. Om die reden is snelle en goede behandeling dus ook altijd van groot belang om te zorgen dat de problemen in de hand gehouden worden.

Het herkennen van de neusinfectie

Zoals gezegd betreft een neusinfectie een aandoening aan de huid. Wanneer de huid afwijkt van de gebruikelijke staat, dan kan dit een goede indicatie zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om een pijnlijk bultje. Ook kan het een nattend plekje zijn. In sommige gevallen is dit een plekje met korstjes. Ook kan de steenpuist al gevormd zijn. In alle gevallen is het van belang om wanneer dit herkend wordt over te gaan toe het behandelen van de klachten. Dit kan vaak worden gedaan met anti-infectiemiddelen. Het is wel belangrijk goed op te letten dat de juiste middelen worden genomen.

Geen eigen oplossingen

Buiten het afplakken en schoonhouden van de plek kan er weinig zelf gedaan worden ter genezing van de aandoening. Een neusinfectie moet worden aangepakt door hier met een desinfecterend middel op te smeren. Wie de plek schoonhoudt moet daarom ook zeer voorzichtig zijn. Het verergeren van de klacht, of het verspreiden van de infecterende bacteriën kan heel gemakkelijk gebeuren via deze weg. Dit moet altijd worden voorkomen. Was daarom ook de handen met grote regelmaat. De neus aanraken kan ook onwillekeurig gebeuren. Daarmee is het gevaar dus altijd aanwezig.

Medicijnen tegen neusinfectie

Het gebruik van medicijnen komt vaak neer op het aanbrengen van een crème of zalf. Dit moet heel dun worden gedaan. Bovendien moeten zowel de handen als de plek die geïnfecteerd is goed schoon zijn. In alle ander gevallen ligt verergering van de klachten zeer sterk op de loer. Zorg dus altijd voor schone handen voor het aanbrengen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.