Norvasc

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Norvasc
Categorie
Wij laten zien:

Voor de behandeling van een hoge bloeddruk of angina pectoris (pijn op de borst) kan het geneesmiddel Norvasc voorgeschreven worden. De werkzame stof in dit geneesmiddel is amlodipine.

 • Dosering: startdosering 2,5 mg per dag
 • Prijs Norvasc (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Norvasc

NorvascHet geneesmiddel Norvasc is een calciumantagonist, door de werkzame stof amlodipine. Het middel kan bij twee verschillende aandoeningen gebruikt worden. Bij hypertensie (een hoge bloeddruk) zorgt de werkzame stof ervoor dat de bloedvaten zich ontspannen. Hierdoor stroomt het bloed gemakkelijker en neemt de druk af. De klachten van angina pectoris kunnen verminderen doordat Norvasc de bloedtoevoer richting hartspier verbetert. Gevolg hiervan is dat die hartspier meer zuurstof krijgt en de pijn op de borst minder wordt. Houd er wel rekening mee dat die pijn op de borst niet direct minder wordt. Het duurt even voordat de effecten van dit middel merkbaar zijn.

Zo gebruikt u Norvasc

Als u deze medicatie gaat gebruiken, zal de arts u uitleggen hoe het dient in te nemen. Voor meer informatie hierover kunt u ook terecht bij de apotheker. Of kijk in de bijsluiter voor een volledige gebruiksaanwijzing. Meestal gelden de volgende instructies voor gebruik:

 • Neem de medicatie in met een half glas water;
 • Norvasc is ook beschikbaar in de vorm van een drank. Deze drank kan voorgeschreven worden aan kinderen;
 • Het maakt niet uit op welk tijdstip u de medicatie inneemt, maar aangeraden wordt om wel een vast tijdstip te kiezen. Hierdoor verkleint u de kans om een dosering te vergeten;
 • In het begin kunt u last krijgen van duizeligheid. Dan is het advies om de medicatie pas ’s avonds in te nemen, wanneer u gaat slapen;
 • Werkt de medicatie? Dan zal u deze langdurig moeten gebruiken;
 • Breng uw arts op de hoogte van uw medische historie. Bij sommige aandoeningen is deze medicatie namelijk niet of minder geschikt. Uw arts kan beoordelen of dit het geval is;
 • Zorg ook dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Het gaat dan niet alleen om voorgeschreven medicijnen, maar ook om vrij verkrijgbaar medicatie en supplementen. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben. Uw arts kan kijken of dat in uw geval ook zou kunne gebeuren;
 • Bent u een dosering vergeten? Sla deze dan over en ga gewoon verder volgens uw vaste schema;
 • Deze medicatie is beschikbaar in verschillende doseringen. Uw arts zal u vertellen welke dosering u dient te gebruiken.

Mogelijke bijwerkingen

Wanneer u medicijnen gebruikt kunt u last krijgen van bijwerkingen. In de bijsluiter van de medicatie kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Niet iedereen krijgt hier last van, maar het is aan te raden om ervoor te zorgen dat u voor het eerste gebruik weet wat u kunt verwachten. U kunt dan als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval direct medische hulp in als u symptomen heeft van een ernstige allergische reactie (zoals ademhalingsproblemen en zwelling in mond of keel). Vaak voorkomende bijwerkingen van Norvasc zijn oedeem (vochtophopingen in weefsel), hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, buikpijn en misselijkheid. Overleg met uw arts wanneer u veel last heeft van de bijwerkingen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.