Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Propecia

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Propecia kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Propecia is een geneesmiddel dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van haarverlies bij mannen. Het is een medicijn dat specifiek is ontwikkeld om de progressie van mannelijke kaalheid (ook wel bekend als androgene alopecia) te verminderen. Gaat u dit middel gebruiken? Zorg dan dat u op de hoogte bent van de gebruiksinstructies en de mogelijke bijwerkingen.

 • Dosering: 1 milligram finasteride eenmaal per dag
 • Prijs Propecia (incl. online consult): kuur voor 4 weken – vanaf € 99,75

De werking van Propecia

Propecia is bestemd voor de behandeling van mannelijke kaalheid, een veel voorkomende aandoening waarbij mannen haar verliezen op de kruin en de bovenkant van het hoofd. Het werkzame bestanddeel in het middel, finasteride, remt de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron (DHT), een hormoon dat betrokken is bij het krimpen van haarzakjes. Door het verminderen van DHT-niveaus helpt Propecia de haarzakjes behouden, wat haarverlies vermindert. Propecia is primair bedoeld voor mannen met mannelijke kaalheid. Het is niet bedoeld voor vrouwen of kinderen. Zwangere vrouwen moeten extra voorzichtig zijn, omdat finasteride ernstige aangeboren afwijkingen bij mannelijke foetussen kan veroorzaken. Het is noodzakelijk om een zorgverlener te raadplegen voordat met de behandeling wordt begonnen om de geschiktheid te beoordelen.

Alleen op recept verkrijgbaar

Om dit middel te mogen gebruiken, heeft u een recept van een arts nodig. Het middel bevat een actief bestanddeel dat specifieke medische overwegingen vereist voordat het wordt voorgeschreven. Een gekwalificeerde arts moet de gezondheid van de patiënt beoordelen, medische geschiedenis evalueren en andere mogelijke behandelingen verkennen, voordat Propecia voorgeschreven wordt. Wilt u deze medicatie gebruiken? Dan kan dit dus alleen op doktersvoorschrift. Ga hiervoor naar uw eigen arts, of doe een aanvraag via een gecertificeerde online apotheek. Op basis van een medische vragenlijst beoordeelt een gekwalificeerd arts dan uw aanvraag. Is het akkoord? Dan kunt u de medicatie direct online bestellen en ontvangt u deze binnen enkele werkdagen in huis.

De gebruiksaanwijzing van Propecia

Het is van vitaal belang om de specifieke instructies van uw arts en de bijsluiter van het medicijn nauwkeurig te volgen. Neem altijd contact op met uw apotheker of arts bij vragen of twijfels over het gebruik van Propecia. Lees voor het eerste gebruik ook de bijsluiter goed door, omdat u hierin meer informatie over het gebruik kunt vinden. Over het algemeen gelden de volgende instructies:

 • De gebruikelijke dosering van dit middel is een tablet van 1 mg per dag;
 • Neem de medicatie in met of zonder wat voedsel;
 • Het is belangrijk om het middel dagelijks op hetzelfde tijdstip in te nemen, zodat u een consistente blootstelling aan het middel houdt;
 • Het kan enkele maanden duren voordat verbetering van haarverlies wordt opgemerkt;
 • Als u stopt met dit middel, kan dit leiden tot hervatting van haarverlies binnen een jaar;
 • Vrouwen, vooral zwangere vrouwen, moeten fysiek contact met gebroken of geplette Propecia-tabletten vermijden, omdat het actieve bestanddeel, finasteride, ernstige aangeboren afwijkingen kan veroorzaken bij mannelijke foetussen;
 • Meld eventuele bijwerkingen onmiddellijk aan je arts, inclusief seksuele bijwerkingen zoals verminderd libido, erectiestoornissen of ejaculatiestoornissen.

Deze gebruiksaanwijzing dient slechts als algemene richtlijn. Individuele behoeften en gezondheidssituaties variëren, en het blijft essentieel om altijd de specifieke instructies van uw arts op te volgen.

Propecia bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen Propecia

Hoewel Propecia effectief kan zijn bij het verminderen van haarverlies, zijn er ook enkele potentiële bijwerkingen waarvan gebruikers op de hoogte moeten zijn:

 • Sommige mannen melden verminderd libido, erectiestoornissen of ejaculatiestoornissen. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal bij stopzetting van het medicijn;
 • Een klein percentage mannen meldt borstgevoeligheid of zelfs vergroting van de borstklieren. Het is belangrijk om deze symptomen onmiddellijk met een arts te bespreken;
 • In zeldzame gevallen kunnen allergische reacties optreden, zoals huiduitslag, jeuk en zwelling van het gezicht of de lippen. Onmiddellijke medische hulp is in dit geval noodzakelijk.

Propecia kan een effectief middel zijn voor mannen die met haarverlies te maken hebben, maar het is belangrijk om te begrijpen dat individuele reacties kunnen variëren. Het is geen garantie voor haargroei bij iedereen, en de mogelijke bijwerkingen moeten zorgvuldig worden afgewogen. Voor een optimaal resultaat moeten patiënten de aanwijzingen van hun arts volgen en regelmatig overleggen over de voortgang. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts, mogelijk zijn er alternatieve middelen waar u minder last van heeft. En herkent u tekenen van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen en zwelling in mond of keel? Stop dan direct met het gebruik van deze medicatie en zoek medische hulp.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen