Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Relenza

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Relenza kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn Relenza wordt door dokters voorgeschreven als antivirusmiddel. Het is vooral goed werkzaam tegen griep. Dit is vooral van belang bij mensen die in risicogroepen zitten. Denk bijvoorbeeld aan patiënten die bepaalde chronische ziekten hebben. In dat geval kan de griep heftiger zijn en langer duren. Door de behandeling met dit medicijn kan dan worden gezorgd dat de klachten beter in de hand gehouden kunnen worden. Daardoor is er beter met de besmetting met het influenzavirus om te gaan. Goed gebruik is wel van belang.

  • Dosering: 5 milligram zanamivir
  • Prijs Relenza (incl. online consult): 4 blistervakjes Rotadisk– vanaf € 73,70

Bijwerkingen van Relenza

Relenza gaat niet gepaard met veel en vaak voorkomende bijwerkingen. In zeldzame gevallen, minder dan 1 procent, gaat het om klachten als: meer benauwdheid direct na inhalatie voor patiënten met astma of COPD, last van spierschokken of -krampen, psychische klachten zoals verwardheid of hallucinaties. In sommige gevallen blijkt een allergie te bestaan voor de werkzame stof in dit medicijn. Dit zal zich uiten door allerlei allergische reacties zoals huiduitslag, zwellingen en moeite met ademhalen. In zulke gevallen is het vaak het best om een arts direct te raadplegen en voorlopig te stoppen met het gebruik van dit medicijn.

Hoe is Relenza te gebruiken?

Het gebruik van Relenza gebeurt met behulp van een inhalator. Dit betekent dus ook dat het inhaleren wel vooraf goed geoefend moet zijn, omdat dit een zeer specifieke techniek vereist. De dokter of de verpleegkundige kan hierbij van dienst zijn. Het is daarnaast ook belangrijk om het medicijn zo snel mogelijk nadat de eerste verschijnselen van griep zich openbaren in te nemen. In het beste geval gebeurt dit al binnen 48 uur na de openbaring. Zo wordt de behandeling het meest effectief. Het inhaleren moet enkele dagen worden volgehouden, bij voorkeur 5 dagen achtereen.

Actieve componenten

Relenza draait om de werkzame stof zanamivir. Dit is een virus remmende stof. De stof zorgt ervoor dat het influenzavirus niet verder kan groeien. Dit geldt voor beide stammen van het virus, zowel influenza A als influenza B. Doordat er geen verdere groei is, is het mogelijk om de klachten te laten afnemen. Gemiddeld zal de last anderhalve dag korter duren.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen