Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vaniqa

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Vaniqa kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Vaniqa wordt als medicijn gebruikt om de haargroei te remmen. Dat betekent dat het goed te gebruiken is om overmatige haargroei af te remmen. Dit medicijn werkt specifiek goed bij vrouwen die last hebben van overmatige beharing. Het gebruik wordt onder de leeftijd van 18 jaar niet aangeraden. Door het met regelmaat te gebruiken, kan worden gezorgd dat de haargroei meer en meer wordt afgeremd. Dit heeft te maken met de werking die het heeft op eiwitten in het lichaam. Het is belangrijk om hier goed mee om te gaan om maximaal effect te hebben.

  • Dosering: 11,5% uit eflornithine
  • Prijs Vaniqa (incl. online consult): per tube – vanaf € 137,99

Vaniqa en bijwerkingen

Opvallend is dat Vaniqa een bijwerking heeft die zeer vaak voorkomt. Eén op de tien gebruikers van dit medicijn kan te maken krijgen met acne. Andere bijwerkingen van het middel komen minder vaak voor. Die klachten betreffen dan bijvoorbeeld: droge huid, haaruitval, ontstekingen, jeuk, huiduitslag of roodheid, huidirritatie met mogelijk bultjes, prikkelingen, bijtend gevoel op de huid, koorts, eczeem, bloeden en soms zwellingen. Sommige van deze klachten kunnen ook een uiting zijn van overgevoeligheid voor de werkzame stof. Pas hier goed mee op en raadpleeg een arts zodra allergieën lijken te ontstaan.

Hoe te gebruiken?

Vaniqa is een crème. Het moet tweemaal per dag op de huid worden gesmeerd. Verdeel deze doses zo goed mogelijk over de dag en houd minimaal acht uur open tussen de twee beurten in. Maak de huid eerst schoon en droog en doe dit ook met de vingertoppen. Breng de crème slechts in een dunne laag aan. Dit verkleint de kans op het optreden van bijwerkingen door gebruik van het medicijn. Het gebruiken zal meestal langdurig moeten worden gedaan om de klachten goed te kunnen bestrijden. Blijf de werking controleren.

Werkzame stoffen in Vaniqa

Vaniqa heeft als actief bestanddeel eflornithine. Dit is de stof die de enzymen in het lichaam bestrijdt die de haargroei bevorderen. Daardoor wordt de haargroei in het gezicht bij vrouwen dus ook afgeremd. De aanmaak van het haar wordt door deze werkzame stof verstoord. Dit is een oplossing voor de klachten die ervaren worden.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen