Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Blissel Vaginale Gel

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Blissel Vaginale Gel
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Blissel Vaginale Gel?

Blissel is een medicijn dat mogelijk wordt gebruikt voor vaginale hormoonsubstitutietherapie (HST), waarmee klachten door de overgang, zoals vaginale droogheid, verminderd kunnen worden. Overweegt u deze medicatie te gaan gebruiken? Dan is het goed om te weten dat dit middel ook in sommige online apotheken verkrijgbaar is.

 • Dosering: Blissel Vaginale Gel Estriol
 • Prijs Blissel Vaginale Gel (incl. online consult): vanaf € 66,95 per behandeling.

Online Blissel vaginale gel kopen

Online shoppen is gemakkelijk en dat geldt ook voor het online kopen van medicijnen. Groot voordeel is dat u voor de aanschaf niet het huis uit hoeft. U bestelt simpelweg online en krijgt de medicatie thuisgestuurd. Dat is ook handig wanneer u het niet prettig vindt om met dergelijke klachten naar de (huis)arts te gaan. U kunt in veel gevallen door middel van een medische vragenlijst een recept verkrijgen via een gecertificeerde online apotheek. Via onze partner verkrijgbaar vanaf 66,95.

De prijs van Blissel online

In sommige gevallen zitten er prijsverschillen tussen verschillende online apotheken. Om die reden is het nuttig om prijzen te vergelijken. Mogelijk zijn er zelfs aanbiedingen waar u gebruik van kunt maken. Gaat u prijzen vergelijken? Let dan wel op de manier waarop de prijs samengesteld is. Dit kan namelijk per apotheek verschillen. Soms wordt de prijs voor alleen de medicijnen zelf weergegeven. In andere gevallen zitten ook verzendkosten en de kosten van een medisch consult in de prijs meegerekend.

Blissel online bestellen in slechts een paar stappen

Wilt u Blissel online bestellen? Dan hoeft u slechts een paar simpele stappen te doorlopen:

 1. Ga naar de online apotheek van uw keuze;
 2. Plaats Blissel in de juiste dosering in het winkelmandje;
 3. Vul uw persoonlijke gegevens in;
 4. Wordt er gevraagd om een recept? Upload dit dan. Heeft u nog geen recept? Vul dan een medische vragenlijst in voor een online consult;
 5. Een gekwalificeerd arts beoordeelt uw aanvraag;
 6. Na akkoord wordt de bestelling direct voor u in orde gemaakt;
 7. U krijgt de medicatie snel en discreet thuisgestuurd.

Online bestelproces Blissel

Is online medicatie bestellen veilig?

Veiligheid is cruciaal bij online medicijnkopen. Kies erkende online apotheken die voldoen aan regelgeving. Of de apotheek aan de Nederlandse wet- en regelgeving voldoet, kunt u zelf online controleren op een website van de overheid. Op de website van de online apotheek hoort een groen-wit logo te staan. Hier kunt u op klikken om de vergunningen te controleren. Komt u terecht bij een apotheek waarbij voor receptplichtige medicatie niet om e en recept wordt gevraagd? Wees dan extra voorzichtig, want waarschijnlijk is het dan geen erkende apotheek. Controleer ook of de website beveiligd is (met https://) of lees beoordelingen van andere gebruikers om de betrouwbaarheid te checken.

Online betalen voor Blissel

Als u kijkt naar online apotheken, zult u zien dat er vaak verschillende betaalmethoden worden aangeboden. U kunt bijvoorbeeld betalen met creditcard, een bankoverschrijving of soms ook met iDeal. Kies altijd een veilige betaalmethode en check of persoonlijke gegevens tijdens het betalingsproces worden beschermd door een beveiligde verbinding.

Betaalmethodes Blissel

Zo werkt Blissel Vaginale Gel

Blissel Vaginale Gel bevat onder andere de werkzame stof clotrimazol, een antischimmelmiddel. Clotrimazol werkt door het bestrijden van schimmelinfecties die vaginale ongemakken kunnen veroorzaken. Schimmels zoals Candida albicans kunnen zich vermenigvuldigen in de vaginale omgeving en infecties veroorzaken zoals vaginale spruw. Clotrimazol werkt door de celwand van deze schimmels te beschadigen, waardoor ze afsterven. De verzwakte cellen kunnen dan door ons eigen immuunsysteem opgeruimd worden, waardoor de infectie verdwijnt.

Zo gebruikt u Blissel

Het gebruik van Blissel Vaginale Gel is niet ingewikkeld. Het middel wordt meestal geleverd met een applicator voor vaginaal gebruik. Uw arts kan u uitleggen hoe u deze dient te gebruiken, maar u kunt ook een uitgebreide gebruiksaanwijzing vinden in de bijsluiter. Over het algemeen gelden in ieder geval de volgende instructies:

 • Was uw handen grondig voordat u de gel aanbrengt;
 • Vul de applicator met de voorgeschreven hoeveelheid gel. Uw arts heeft u verteld welke dosering u dient te gebruiken, maar u kunt hiervan ook een overzicht vinden in de bijsluiter;
 • Lig op uw rug met licht gebogen knieën of sta rechtop met één voet op een verhoogd oppervlak;
 • Breng vervolgens voorzichtig de applicator in de vagina in en duw de zuiger in om de gel vrij te geven.
 • Verwijder de applicator en gooi deze weg;
 • Was uw handen grondig na gebruik.

Het is belangrijk om de instructies van uw arts of de aanwijzingen in de bijsluiter nauwkeurig op te volgen, zeker als het gaat om de dosering of de duur van de behandeling. Meestal dient Blissel Vaginale Gel gedurende een bepaald aantal dagen aangebracht te worden, maar dit is afhankelijk van de aard en ernst van de vaginale infectie.

Blissel Vaginale Gel bijsluiter

De bijwerkingen van Blissel

Zoals bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Blissel Vaginale Gel. De meeste bijwerkingen zijn mild en tijdelijk van aard. Sommige vrouwen kunnen een lichte branderigheid of irritatie ervaren na het aanbrengen van de gel. Dit is meestal van voorbijgaande aard en zou na verloop van tijd moeten verdwijnen. In sommige gevallen kan jeuk optreden als reactie op de gel. Dit zou ook vanzelf moeten verdwijnen, maar als de jeuk aanhoudt of verergert, dient u uw arts te raadplegen. En het is zeldzaam, maar sommige mensen kunnen allergische reacties ervaren op de bestanddelen van de gel.

Als u symptomen zoals huiduitslag, zwelling, jeuk, duizeligheid of moeite met ademhalen ervaart, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de gel en zoek medische hulp. Het is van groot belang om eventuele bijwerkingen altijd te melden aan uw arts, vooral als ze aanhouden of verergeren. Uw arts kan de situatie dan beoordelen en als het nodig is de behandeling aanpassen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Blissel

Wanneer u medicatie gaat gebruiken, zal de arts u bij het voorschrijven uitleggen wat de instructies voor gebruik zijn. Volg die aanwijzingen altijd goed op. Bij vragen over het gebruik kunt u de arts of apotheker raadplegen. Daarnaast is het raadzaam om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Hierin vindt u niet alleen een uitgebreide gebruiksaanwijzing, maar ook informatie over mogelijke bijwerkingen. Verder vindt u hieronder een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Blissel vaginale gel is een geneesmiddel dat wordt ingezet als vaginale HST (hormoonsubsitutietherapie). Tijdens de overgang kunnen er symptomen ontstaan, zoals droogheid of irritatie van de vagina. Blissel vaginale gel kan deze klachten verlichten.

Blissel werkt doordat het een vervanger is van het hormoon oestrogeen dat normaal gesproken in de eierstokken van vrouwen wordt geproduceerd. De gel wordt in uw vagina ingebracht, dus het hormoon wordt direct afgegeven waar dat nodig is, waardoor vaginale klachten kunnen verminderen.

De snelheid van de werking kan variëren afhankelijk van de aandoening. Raadpleeg uw arts voor specifieke informatie. Heeft u het idee dat u weinig effect bemerkt van de medicatie? Overleg dan ook met uw arts.

Mogelijke bijwerkingen kunnen plaatselijke irritatie bij of in de vagina, jeuk bij of in de vagina, huidirritatie, hoofdpijn en pijn in de onderbuik omvatten. Bespreek eventuele zorgen met uw arts.

U mag Blissel niet gebruiken als u zwanger bent. Raadpleeg uw arts als u zwanger bent of zwanger wilt worden voordat u Blissel gebruikt.

De behandelingsduur wordt bepaald door uw arts. Volg het voorgeschreven behandelingsplan.

Medicijnen kunnen een wisselwerking met elkaar hebben. Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt om mogelijke interacties te voorkomen. Benoem niet alleen de medicatie op recept, maar ook vrij verkrijgbare middelen en supplementen.

Blissel heeft geen verslavende eigenschappen bij normaal gebruik volgens voorschrift.

Overmatig alcoholgebruik kan de kans op bijwerkingen vergroten. Raadpleeg uw arts voor persoonlijk advies.

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Gebruik nooit een dubbele dosis om een vergeten dosering in te halen. Raadpleeg uw arts bij twijfel.

Lees de bijsluiter zorgvuldig door en volg alle instructies van uw arts op. Meld eventuele bijwerkingen onmiddellijk aan uw arts.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen

Blissel Vaginale Gel