Adalat

Online Apotheek

Nederland

Wij laten zien:

Wat is Adalat?

Adalat (nifedipine) is een medicijn dat wordt gebruikt bij de aandoening die bekendstaat als het syndroom van Raynaud. Dit is een probleem waarbij de doorbloeding niet geheel op orde is en het bloed niet goed stroomt naar de vingers en tenen. Dit heeft het zogenaamde dode vinger effect. Door de bloedvaten minder te vernauwen met behulp van dit medicijn kan worden gezorgd dat de doorbloeding beter wordt omdat het bloed beter gaat stromen. Juist gebruik kan daardoor dus een goede verbetering van de gezondheid betekenen. De uitwerkingen van het fenomeen kunnen immers flink lastig zijn, ook al zijn ze niet gevaarlijk.

Ook wordt het medicijn gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie) en angina pectoris (pijn op de borst). Voor sommige mensen kan het handig zijn om Adalat online aan te schaffen. Bij online aanschaf is het wel aan te raden om op een aantal zaken te letten.

  • Dosering:  5 milligram of 10 milligram nifedipine
  • Prijs Adalat (incl. online consult): 90 Capsules – vanaf € 74,25

Online beschikbaarheid van Adalat

Adalat is op recept verkrijgbaar, wat betekent dat u een recept van een arts nodig hebt om het medicijn aan te schaffen. Heeft u geen tijd om naar een arts te gaan, of is er een andere reden die ervoor zorgt dat u de deur niet uit kan? Dan zou u op zoek kunnen gaan naar online aanbieders. Gecertificeerde online apotheken bieden de mogelijkheid om na een online medisch consult een recept te verkrijgen. Het is echter wel belangrijk om alleen te kopen bij erkende online apotheken om de echtheid en kwaliteit van het medicijn te waarborgen.

Online prijs van Adalat

De prijs van Adalat kan variëren afhankelijk van de dosering en de gekozen online apotheek. Bij online aankopen is het essentieel om niet alleen naar de prijs, maar ook naar de reputatie van de apotheek te kijken. Goedkopere opties zijn niet altijd de beste keuze als het gaat om de kwaliteit en herkomst van het medicijn. Ook zitten extra acties niet altijd bij de prijs inbegrepen en blijkt u te moeten bijbetalen voor een medisch consult. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een gecertificeerde apotheek die een prijs heeft die niet alleen de medicatie dekt, maar ook een medisch consult en eventuele verzendkosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent. De prijs van Adalat bij onze partnerapotheek is € 74,25.

Het online proces bij het aanschaffen van medicatie

Wilt u Adalat online aanschaffen? Dan zijn er nog een aantal stappen te doorlopen nadat u een keuze heeft gemaakt voor de online apotheek:

  1. Het online proces bij zo’n apotheek start meestal met het invullen van een medische vragenlijst;
  2. Een gekwalificeerde arts beoordeelt vervolgens uw gezondheidssituatie en schrijft een recept uit als Adalat geschikt voor u is. Hij of zij kijkt bijvoorbeeld naar uw medische historie, maar ook naar welke medicatie u verder gebruikt. Het gaat dan niet alleen om medicatie op recept, maar ook om vrij verkrijgbare middelen of supplementen. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben;
  3. Na goedkeuring wordt het medicijn discreet naar uw huisadres verzonden.

Online bestelproces Adalat

Veilig online medicatie bestellen

Het online bestellen van Adalat kan veilig zijn als u het doet bij een gecertificeerde online apotheek. Controleer of de apotheek erkend is, een geldige vergunning heeft en de benodigde beveiligingsmaatregelen op de website toepast. Lees beoordelingen van andere gebruikers om de betrouwbaarheid te bevestigen. Gerenommeerde online apotheken bieden verschillende veilige betaalmethoden aan. Dit kan variëren van creditcardbetalingen tot elektronische overboekingen, via bijvoorbeeld iDeal. Kies altijd voor een betaalmethode waarvan u weet dat deze veilig is en die wordt ondersteund door de online apotheek. Worden er bij een apotheek middelen aangeboden, die u zonder recept kunt aanschaffen, terwijl dit normaal gesproken niet kan? Dan is dit een teken dat het gaat om een malafide website. Kies voor veilig en blijf uit de buurt van dergelijke aanbieders.

Betaalmethodes Adalat

Bijwerkingen van Adalat

Hoofdpijn, blozen, constipatie en oedeem komen met flinke regelmaat voor wanneer Adalat gebruikt wordt. Dit geldt voor ongeveer tien procent van de gebruikers van het medicijn. Ook kan het soms leiden tot maagpijn, flauwvallen door een te lage bloeddruk, hartkloppingen, indigestie, winderigheid, een droge mond, spierkrampen, last van de gewrichten, slaapproblemen, rode huid, duizeligheid, trillen, meer urineren, impotentie, een wazig zicht en enkele andere klachten kunne ook in zeldzame gevallen voorkomen. Hoewel hier goed op gelet moet worden is het vaak zo dat de klachten snel weer wegtrekken.

Gebruik en dosering Adalat

Elke acht uur moet een capsule worden ingenomen. In de meeste gevallen gaat het om de dosering van 10 milligram. Het is echter soms zo dat met een lagere dosis wordt begonnen, bijvoorbeeld 5 milligram. De capsules moeten in het geheel worden doorgeslikt. Om dit te verzorgen moet er gebruikgemaakt worden van enkele slokken water. Het is verstandig om rondom het innemen van de middelen geen grapefruitsap te drinken. Dit gaat niet goed met elkaar samen. Pas ook goed op dat de dosering precies wordt gevolgd en niet overschreden wordt. Dit voorkomt onnodige last van bijwerkingen.

Componenten

Nifedipine is het werkzame bestanddeel dat wordt gebruikt in Adalat. Deze stof werkt op de bloedvaten. Dat doet het door de bloedvaten wijder te houden. Dit is een belangrijke voorwaarde om ervoor te zorgen dat het bloed voldoende blijft stromen in het lichaam. Op die manier kunnen de dode vingers en tenen weer naar behoren gaan functioneren.

Adalat bijsluiter

Veelgestelde vragen en antwoorden over Adalat

We kunnen ons voorstellen dat u bij het online aanvragen van medicatie diverse vragen heeft. Ook kan het voorkomen dat u vragen heeft over het gebruik van een bepaald middel. Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen, met daarbij de antwoorden.

Adalat, ook wel bekend onder de naam nifedipine, is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van hypertensie (hoge bloeddruk) en angina pectoris (pijn op de borst). Het middel werkt doordat het zorgt voor het ontspannen van de bloedvaten.

De dosering en toedieningsinstructies voor Adalat worden door een arts bepaald. Meestal wordt het oraal ingenomen, met of zonder voedsel.

Als u een dosis hebt gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in, maar sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Mogelijke bijwerkingen van Adalat zijn onder meer duizeligheid, blozen, snelle hartslag en hoofdpijn. Raadpleeg onmiddellijk een arts als ernstige bijwerkingen optreden, zoals een ernstige allergische reactie. Symptomen hiervan zijn onder meer ademhalingsproblemen en zwelling in mond of keel.

Zwangere vrouwen moeten het gebruik van Adalat met hun arts bespreken. De voordelen en risico’s moeten zorgvuldig worden afgewogen.

Nee, Adalat is alleen op recept verkrijgbaar. Online aankoop is mogelijk na een online medisch consult, waarin een recept wordt voorgeschreven door een gekwalificeerde arts.

Overweegt u aanschaf van dit middel via een online apotheek? Controleer of de online apotheek erkend is, beschikt over de juiste vergunningen en goede beveiligingsmaatregelen toepast op hun website. De betaling dient bijvoorbeeld via een beveiligde verbinding te gebeuren.

Ja, Adalat kan een wisselwerking hebben met andere medicatie. Het is daarom belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen en supplementen die u gebruikt om mogelijke interacties te vermijden.

Het tijdsbestek kan variëren, maar verbeteringen in bloeddruk en anginasymptomen kunnen binnen enkele dagen tot weken optreden.

Bij vermoeden van een overdosis Adalat is het noodzakelijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen. Symptomen kunnen onder andere duizeligheid en flauwvallen zijn.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen