Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Alendroninezuur

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Alendroninezuur
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Alendroninezuur?

Alendroninezuur is een medicijn dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van osteoporose, een aandoening die het botweefsel verzwakt en het risico op breuken verhoogt. Als u overweegt om Alendroninezuur online aan te schaffen, is het belangrijk om goed te weten hoe het proces werkt, hoe u de medicatie gebruikt en wat mogelijke bijwerkingen zijn.

 • Dosering: De aanbevolen dosering is 10 mg per dag. Verkrijgbaar in 10 mg en 70 mg tabletten.
 • Prijs Alendroninezuur (incl. online consult): vanaf € 39,25

Alendroninezuur online kopen

Het online kopen van Alendroninezuur biedt gemak en toegankelijkheid. U kunt het medicijn bestellen gewoon vanuit uw huis. U hoeft hiervoor dus niet naar een apotheek toe te gaan. Verschillende online apotheken bieden Alendroninezuur aan, maar het is van groot belang om te kiezen voor gecertificeerde en betrouwbare bronnen. Zo weet u zeker dat het medicijn betrouwbaar is.

Dit is de prijs van Alendroninezuur online

De prijs van Alendroninezuur kan variëren tussen verschillende online apotheken. Het is raadzaam om prijzen te vergelijken voordat u een aankoop doet. Let op: prijzen kunnen op verschillende manieren opgebouwd zijn. Soms zijn bijvoorbeeld verzendkosten of de prijs van een medisch consult inbegrepen, maar soms ook niet. Belangrijk dus om hier op te letten bij het vergelijken. Via onze partnerapotheek is dit medicijn verkrijgbaar vanaf € 39,25.

Zo bestelt u Alendroninezuur online

Overweegt u Alendroninezuur online te bestellen, maar weet u niet waar u moet beginnen? U kunt medicatie online bestellen in een paar simpele stappen;

 1. Selecteer de gewenste apotheek. Kies een online apotheek die gecertificeerd is en aan de vereiste medische normen voldoet;
 2. Vul een medische vragenlijst in. U wordt mogelijk gevraagd om een medische vragenlijst in te vullen. Dit helpt de online arts om uw geschiktheid voor het medicijn te beoordelen;
 3. Online consult. Een gekwalificeerde arts beoordeelt uw medische geschiedenis en bepaalt of Alendroninezuur geschikt is voor u;
 4. Bestelling plaatsen. Na goedkeuring kunt u het medicijn bestellen en wordt het naar uw opgegeven adres verzonden.

Online bestelproces Alendroninezuur

Kan medicatie veilig online besteld worden?

Het online bestellen van Alendroninezuur is over het algemeen veilig, mits u enkele voorzorgsmaatregelen neemt. Kies altijd voor erkende online apotheken om de kwaliteit van het medicijn te waarborgen. Lees beoordelingen van andere gebruikers om de betrouwbaarheid van de apotheek te verifiëren en verstrek alleen persoonlijke en medische informatie via beveiligde websites.

Veilig online betalen voor medicatie

Erkende online apotheken bieden verschillende betaalmethoden aan, waaronder creditcards, bankoverschrijvingen en online betalingsplatforms, zoals iDeal. Kies een betaalmethode die u vertrouwt en die voldoet aan uw persoonlijke voorkeur.

Betaalmethodes Alendroninezuur

 

De werking van Alendroninezuur

Alenodrinezuur is een bifosfonaat. Het actieve bestanddeel in het middel is natriumalendronaattrihydraat. Dit bestanddeel kan de progressie van botziekten zoals osteoporose stoppen. Bij osteoporose is er sprake van botontkalking, waardoor de botten zwakker worden en gemakkelijker breken. De opbouw van de botten verloopt bij botontkalking langzamer dan de afbraak, waardoor de verzwakking optreedt. Alendroninezuur kan voorgeschreven worden aan mannen en aan vrouwen die de menopauze achter de rug hebben. Soms wordt het ook voorgeschreven aan patiënten die een hoger risico lopen op het krijgen van botverlies. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het langdurige gebruik van bepaalde medicijnen, zoals ontstekingsremmers tegen astma en artritis.

Zo gebruikt u Alendroninezuur

Gaat u deze medicatie gebruiken? Dan zal uw arts u bij het voorschrijven ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Voor vragen hierover kunt u ook terecht bij de apotheker. Daarnaast kunt u meer informatie terugvinden in de bijsluiter. Lees deze dan ook altijd goed door voor het eerste gebruik. Over het algemeen gelden voor dit geneesmiddel de volgende instructies voor het gebruik:

 • Neem de medicatie ’s morgens in op een nuchtere maag, dus voordat u gaat eten of drinken;
 • Neem de tablet in met een vol glas kraanwater, van minimaal 200 ml;
 • Zorg dat u rechtop staat of zit wanneer de medicatie slikt;
 • Gebruik geen mineraalwater, koffie of thee om de medicatie door te slikken. Ook melk en vruchtensap zijn hiervoor niet geschikt;
 • Kauw niet op de medicatie en maal de tabletten ook niet fijn;
 • Zorg dat u na de inname van de medicatie minimaal 30 minuten niet gaat liggen. Eet ook wat voordat u daarna toch gaat liggen. Zo voorkomt u maagproblemen;
 • Krijgt u last van slikproblemen, pijn midden op de borst, zweren in keel of mond, of zuurbranden? Stop dan met het gebruik van dit middel en raadpleeg een arts;
 • Heeft u ernstige nierproblemen? Dan is deze medicatie minder geschikt;
 • De aanbevolen dosering is 10 mg per dag. Heeft u meer gebruikt? Drink dan in ieder geval direct een glas melk en raadpleeg een arts.

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicatie gebruikt kunt u last krijgen van bijwerkingen. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Het is handig om deze lijst door te lezen voordat u start met de medicatie. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Verder kunt u last krijgen van onder meer de volgende bijwerkingen:

 • Een opgeblazen of misselijk gevoel, het verlies van gewicht of een gebrek aan eetlust. Deze symptomen kunnen wijzen op zweren of ontstekingen in het maagdarmkanaal. In dat geval ziet u in uw ontlasting vaak stukjes die lijken op koffiedik. Ook kan de ontlasting zwart en teerachtig lijken;
 • Pijn in borst, buik, mond of keel, die erger lijkt te worden tijdens of net na het eten;
 • Zuurbranden;
 • Moeite met slikken.

Bijsluiter Alendroninezuur 10 mg

Bijsluiter Alendroninezuur 70 mg

Veelgestelde vragen en antwoorden over Alendroninezuur

Als u medicatie gaat gebruiken, is het belangrijk dat u weet wat de gebruiksinstructies zijn. In de bijsluiter van Alendroninezuur kunt u een uitgebreide beschrijving terugvinden. Van de meest gestelde vragen hebben we de antwoorden voor u verzameld.

Alendroninezuur is een medicijn dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van osteoporose, een aandoening die het botweefsel verzwakt. Het vermindert het risico op fracturen.

Alendroninezuur behoort tot de groep geneesmiddelen genaamd bisfosfonaten. Het remt de botafbraak en bevordert de botdichtheid, waardoor het bot sterker wordt.

Meestal wordt Alendroninezuur eenmaal per week ingenomen. Neem het ’s ochtends in, minstens 30 minuten voor het ontbijt, met een vol glas water. Blijf gedurende deze tijd rechtop staan en neem geen ander voedsel of dranken in.

Als u een dosis vergeet, neem deze dan in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Sla geen doses over en neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Net als andere medicijnen, kan ook Alendroninezuur bijwerkingen geven. Mogelijke bijwerkingen zijn maagklachten, brandend maagzuur, moeite met slikken, en spier- of botpijn. Raadpleeg uw arts als deze bijwerkingen aanhouden of verergeren.

Alendroninezuur wordt over het algemeen niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Bespreek met uw arts als u zwanger bent, zwanger wilt worden, of borstvoeding geeft.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Niet alleen over de medicatie waar een recept voor nodig is, maar ook over vrij verkrijgbare middelen en supplementen. Sommige geneesmiddelen kunnen een wisselwerking hebben met Alendroninezuur.

Overmatig alcoholgebruik kan het risico op bijwerkingen van Alendroninezuur vergroten. Beperk uw alcoholinname en bespreek dit met uw arts.

U kunt Alendroninezuur online kopen via gecertificeerde online apotheken. Vul een medische vragenlijst in, waarna een arts uw geschiktheid beoordeelt en het medicijn discreet naar uw huisadres wordt verzonden.

Zoek onmiddellijk medische hulp als u symptomen ervaart zoals ernstige allergische reacties, ademhalingsproblemen, of zwelling van het gezicht of de keel. Meld bijwerkingen altijd aan uw arts.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen

Alendroninezuur