Picato

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Picato als medicijn wordt gebruikt om klachten op de huid te behandelen (keratosis actinica). Dit zijn klachten die betrekking hebben op de blootstelling aan zonlicht gedurende de levensduur. Wanneer dit veel is gebeurd, dan kan dit ruwe plekken op de huid veroorzaken. Door dit medicijn op het gezicht en de hoofdhuid te smeren kunnen de plekken worden behandeld. Er is ook een variant die werkt op het lichaam. Het is dus ook belangrijk om dit op de juiste wijze aan te pakken. Zo kunnen problemen verder worden voorkomen. Een arts kan hier duidelijkheid over geven.

  • Dosering: 70 of 225 microgram ingenol mebutate
  • Prijs Picato (incl. online consult): 3 tubes – € 243,99

Bijwerkingen van Picato

Een bijwerking die in sommige gevallen voorkomt is een allergische reactie. Dit is te merken aan een zwelling van de tong, mond of keel. Neem dan direct contact op met de arts. Daarnaast zijn ook klachten zoals roodheid, schilfering en korstjes op de huid merkbaar. Ook zwelling op de plek van aanbrengen komt vaak voor. Dit zijn klachten die vaak snel wegtrekken. Wel is het oppassen met eventuele infecties van de huid door het aanbrengen. Door de werkzame stoffen in het middel komt het soms voor dat de infecties niet direct worden opgemerkt.

Hoe is Picato te gebruiken?

Picato is een gel die met de vingertoppen op de huid moet worden aangebracht. Was daarom eerst de handen goed af. Daarnaast is het ook slim om de huid even schoon te maken. Breng de gel dun aan. Door niet te dik te smeren kunnen bijwerkingen beter voorkomen worden. Bovendien moet niet te veel van het middel in het lichaam komen. Het is belangrijk om de plek 15 minuten goed te laten drogen na het aanbrengen. Neem hier dan dus ook de tijd voor. Doe dit niet direct na het douche of minder dan twee uur voor het slapengaan.

Actieve bestanddelen Picato

Picato draait om ingenol-mebutaat. Dit is een stof die de plekken die op de huid zijn verschenen kan behandelen. Het is goed om te weten dat er in de gel ook nog allerlei andere stoffen aanwezig zijn. Dit zijn hulpstoffen die geen directe werking op de klachten zelf hebben, maar gebruikt worden om de gel goed te laten werken.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen