Kalknagels

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Toont alle 2 resultaten

Wat zijn kalknagels?

Kalknagels worden ook wel schimmelnagels genoemd. Het zijn teen- of vingernagels die geïnfecteerd zijn met een schimmel. Schimmels komen van nature altijd op het menselijk lichaam voor. Wanneer deze echter niet op het lichaam, maar in het lichaam kunnen komen kunnen zij om zich heen grijpen. In zulke gevallen kunnen klachten zoals kalknagels ontstaan. Er zijn een aantal situaties waarin de kans op het oplopen van deze aandoeningen groter wordt. Door deze situaties te voorkomen kan ook het oplopen van de klacht goed worden voorkomen. Let daarom goed op.

Warmte en vocht

Een belangrijk kenmerk van schimmels is dat deze onder bepaalde omstandigheden beter gedijen. Het gaat dan bijvoorbeeld om situaties waarin vocht en warmte een rol spelen. Op vochtige warme plekken kunnen schimmels beter om zich heen grijpen. Daarnaast is het in het geval van nagels belangrijk om op te letten of deze niet beschadigd zijn. Beschadigde nagels zullen eerder geïnfecteerd raken met de schimmel en zo dus ontwikkelen tot kalknagels. Het is daarna ook nog eens zo dat er een aantal risicogroepen zijn die eerder met de problemen te maken kunnen krijgen.

Wie en wanneer last van kalknagels?

Wanneer het gaat over risicogroepen die meer kans maken op kalknagels, dan gaat het bijvoorbeeld over ouderen. Ook mensen die aan diabetes lijden hebben eerder een kans om geïnfecteerd te raken met schimmels. Daarnaast zijn mensen met een verminderde weerstand, bijvoorbeeld door stress of door een medische ingreep, ook makkelijker vatbaar voor het probleem. De schimmels op zichzelf zijn bovendien besmettelijk. Dat betekent dat problemen in de directe omgeving ook een risicofactor kunnen zijn die een besmetting kunnen bespoedigen. Het is altijd belangrijk om hier goed op te letten.

Beste middelen tegen kalknagels

Er zijn verschillende antischimmelmiddelen die te gebruiken zijn om kalknagels te bestrijden. In de eerste plaats betreft het dan middelen die kunnen worden ingenomen in de vorm van tabletten. Middelen die dezelfde werkzame stoffen in zich hebben die op de geïnfecteerde plekken worden gesmeerd kunnen zo nu en dan ook helpen. Het is dus aan de arts om te bepalen welk middel het best tot zijn recht kan komen in deze situatie. Er zijn diverse varianten op de markt.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.