Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tramadol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Tramadol
Categorieën ,
Wij laten zien:

Wat is Tramadol?

Tramadol is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige pijn. Uit een onderzoek uit 2017 bleek dat tramadol een zeer goede werking heeft op neuropathische pijn. Dit medicijn kan echter alleen door volwassen patiënten worden gebruikt. Na de eerste toepassing merkte je dat de pijn aanzienlijk afnam. (Bron)

Maar tramadol kan niet alleen helpen tegen neuropathische pijn. Het wordt nu ook gebruikt voor veel andere soorten pijn of ernstige ontstekingen. (Bron)

Hieronder vindt u belangrijke informatie over het online kopen van Tramadol, de prijs ervan, het proces van online bestellen en de veiligheid van online bestellen. Ook beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over dit geneesmiddel.

 • Dosering: Tramadol Retard / Tramadol 50, 100, 150 & 200 mg tabl.
 • Prijs Tramadol (incl. online consult): vanaf 20 tabletten / capsules – vanaf € 54,90

Tramadol online kopen

Tramadol is op recept verkrijgbaar bij verschillende online apotheken. Het is belangrijk om Tramadol alleen te kopen bij gecertificeerde online apotheken en op voorschrift van een erkende arts om de kwaliteit en veiligheid van het product te waarborgen. Als u dit doet zijn er veel voordelen aan online aanschaf. U hoeft er bijvoorbeeld niet langer voor naar een fysieke apotheek, om uw medicatie op te halen. Bij bestelling online wordt de medicatie naar u thuisgestuurd. Deze manier van bestellen kan ook veel tijd besparen, omdat u geen tijd vrij hoeft te maken om naar de apotheek te gaan. Zelfs een fysiek consult bij een arts is soms niet meer nodig, omdat een arts op basis van een medische vragenlijst de geschiktheid van de medicatie kan beoordelen.

Online prijzen voor Tramadol

De prijs van Tramadol kan verschillen per online apotheek. Ook factoren zoals dosering en hoeveelheid hebben invloed op de prijs. Het is dus de moeite waard om online prijzen te vergelijken. Let bij het vergelijken wel goed op: niet elke apotheek geeft de prijzen op dezelfde manier weer. Soms wordt er alleen een prijs voor de medicatie getoond en komen er pas later in het bestelproces aanvullende kosten bij. In andere gevallen wordt direct een totaalprijs getoond, inclusief verzendkosten en eventueel online consult.

Online bestelproces Tramadol

Online medicatie bestellen? Wij leggen u uit hoe!

Het proces van online bestellen van Tramadol is over het algemeen eenvoudig en omvat de volgende stappen:

 1. Selecteer in de online apotheek de gewenste dosering en verpakking;
 2. Voeg het product toe aan de winkelwagen;
 3. Rond het bestelproces af door uw gegevens in te vullen;
 4. Mogelijk wordt er gevraagd om een recept te uploaden. Heeft u nog geen recept? Dan kunt u in veel gevallen een medische vragenlijst invullen, waarin u meer informatie geeft over uw medische geschiedenis en over uw medicijngebruik;
 5. Aan de hand van deze gegevens kan een gekwalificeerd arts vervolgens uw aanvraag beoordelen;
 6. Na akkoord van de arts wordt uw bestelling gelijk in orde gemaakt.

Veilig online medicatie bestellen

Het is over het algemeen veilig om Tramadol online te bestellen, mits u dit doet bij een betrouwbare en gecertificeerde online apotheek. Er zijn daarbij een aantal zaken waar u op kunt letten. Controleer ten eerste altijd de legitimiteit van de website. Dit kunt u doen via een website van de overheid, waar u een overzicht van vergunningen kunt vinden. Gecertificeerde apotheken zijn voorzien van een groen-wit logo. Als u hierop klikt, komt u direct op de website van de overheid. Ook slim: lees beoordelingen van andere klanten, zodat u een indruk krijgt van ervaringen.

Online betalen voor Tramadol

Gecertificeerde online apotheken accepteren vaak verschillende betaalmethoden, waaronder met iDeal, betaalpas, creditcard PayPal en soms via bankoverschrijvingen. Kies de betaalmethode die het beste bij u past. Volg daarna de instructies om de betaling te voltooien.

Betaalmethodes Tramadol

Extra terughoudend bij inname

Er zijn een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden wanneer u deze pijnmedicatie gaat innemen. Overgevoeligheid voor de stoffen die in Tramadol HCI Retard zitten is er een van. Maar ook oppassen bij:

 • Gelijktijdig te hoge inname slaapmiddelen, pijnstillers en opiaten
 • Te veel alcohol
 • Gebruik van psychofarmaca (geneesmiddelen die op de hersenen inwerken)
 • Anti-depressivia, vooral de MAO-remmers
 • Epilepsie (zonder medicatie)
 • Drugsverslaafden die een ontwenningskuur ondergaan

Extra voorzichtigheid geboden

 • Bij verhoogde druk in het hoofd, bijvoorbeeld door een hoofdwond na een ongeval.
 • Kwalen aan nieren en/of lever.
 • Problemen met de ademhaling.
 • Wanneer u gevoelig bent voor toevallen en last heeft van epilepsie. Het risico van een epilepsietoeval is groter, wanneer men over de limit van 400 mg. heengaat.
 • Bij verslaving aan opiaten zal de nodige behoedzaamheid in acht moeten worden genomen.
 • Wanneer langer dan 3 maanden gebruik wordt gemaakt van Tramadol HCI Retard, kan men last krijgen van behoorlijk veel hoofdpijn. Gebruik van deze medicatie bij spannings- en clusterhoofdpijn of andere vormen van migraine, kan op den duur tot méér hoofdpijn leiden.

Verslaving

Bij het langere innemen van deze pijnstiller kan een verslaving ontstaan. Zowel de psychische als de fysieke variant. Bij langdurige inname zal een steeds hogere dosering nodig zijn om het gewenste effect te krijgen. Men spreekt dan van tolerantie-ontwikkeling. Personen die een neiging hebben tot verslaving en misbruik van medicijnen zijn gebaat met een korte inname-periode. Zij moeten goed worden gecontroleerd door hun behandelend arts.

Combinatie van Tramadol met andere geneesmiddelen

Heeft u onlangs MAO-remmers gebruikt (antidepressivia)? Wacht dan met slikken van Tramadol 14 dagen na de laatste MAO-remmer. Moclebemide, Phenelzine en Selegine (wordt gebruikt bij Parkinson)zijn MAO-remmers. Let ook op bij geneesmiddelengebruik die vrij verkrijgbaar is. Lees altijd goed de bijsluiter of informeer bij de huisarts.

Verminderd pijnstillend effect

Een verminderde pijnstilling kan worden verkregen door een aantal ingrediënten die bijvoorbeeld worden gebruikt bij epilepsie of andere pijnmedicatie.

 • Carbamazepine (epilepsie)
 • Pentazocine,nalbufine en buprenorfine (pijnstillers)
 • Ondansetron (tegen misselijkheid)

Er kunnen nevenwerkingen optreden wanneer u tegelijkertijd Tramadol gebruikt.

Bijwerkingen door de inname van Tramadol HCI Retard

Tegelijkertijd innemen van Tramadol met de volgende middelen kunnen vervelende bijwerkingen genereren.

 • Sedativum (kalmerende middel en slaapmiddel)
 • Antidepressiva
 • Morfine, codeïne en pethidine (andere zware pijnstillers)
 • Warfarine (bloedverdunner)
 • Geneesmiddelen die kunnen leiden tot stuipen
 • Combinatie met alcohol

Antidepressiva

Wanneer antidepressiva tegelijkertijd met Tramadol wordt gebruikt, kan de patiënt onvrijwillige spiersamentrekkingen ervaren. Er is geen controle over de spieren. Overmatig zweten, lichaamstemperatuur stijgt, rusteloosheid en hoge spanning van de spieren zijn een gevolg, van het tegelijkertijd slikken van deze middelen. Men spreekt dan van een serotoninesyndroom.

Bloedverdunners

Tramadol samen met het gebruik van een bloedverdunner als warfarine, kan bloedingen veroorzaken. Warfarine is een medicijn dat zal moeten worden verlaagd wanneer tegelijkertijd Tramadol HCI Remard wordt geslikt.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap gaan alle voedingsstoffen via de placenta naar de foetus. Zo ook stoffen die in Tramadol aanwezig zijn. Vooral in het begin van de zwangerschap is dit geen gezonde situatie voor het ongeboren kind. Raadpleeg altijd een arts, voordat u Tramadol gaat gebruiken, wanneer u zwanger bent of er een vermoeden van heeft. Ook wanneer borstvoeding aan de baby wordt gegeven kunnen stoffen via de moedermelk in het lichaam van de baby terechtkomen. Vooral bij langdurig gebruik is het verstandig om de huisarts om raad te vragen. Eenmalig gebruik zal een ongeboren baby of de pasgeborene niet schaden.

Bijsluiter Tramadol

Autorijden en Tramadol HCI Retard

Het is niet aan te raden, bij het gebruik van dit middel, auto te rijden of machines te bedienen. Wazig zicht, duizeligheid en sufheid kunnen bijwerkingen zijn die de rijvaardigheid beïnvloeden. Bij gebruik van alcohol of geneesmiddelen die een werking hebben op de hersenen, zullen de bijwerkingen nog meer versterken.

Tramadol innemen

Tramadol is verkrijgbaar in verschillende vormen. Als u voor de tabletvorm kiest, merkt u binnen een uur een pijnstillend effect. Het actieve ingrediënt van Tramadol piekt binnen de volgende 2 tot 3 uur na het aanbrengen. Het effect houdt tot 6 uur na het aanbrengen aan. Kiest u voor de druppelvorm van Tramadol, dan kunt u een nog snellere werking verwachten. (Bron)

Het belangrijkste is, dat u zich altijd aan de dosis moet houden die de arts voorschrijft. Deze kan aangepast worden aan de pijnindicatie. Voor sommige mensen voelt pijn heftiger, dan anderen.

Dosering kinderen boven de 12 jaar en volwassenen

2 maal per dag 1 tablet 100 mg. Tramadol HCI Retard

Bij onvoldoende pijnstilling

2 maal per dag 1 tablet 150 mg. Tramadol HCI Retard of 2 maal per dag 1 tablet 200 mg. Tramadol HCI Retard

Personen boven de 75 jaar

Bij ouderen kan de Tramadol afscheiding in het lichaam zijn vertraagd. Meestal wordt op aanraden van de arts een rustpauze tussen de doseringen toegepast.

Dialysepatiënten

Bij insufficiëntie van de lever en/of nieren is het niet verstandig Tramadol te gebruiken. Bij een mildere vorm van insufficiëntie kan de arts besluiten een pauze tussen sliksessies te vergroten.

Effect na inname

De meest werkzame stof in de tablet zit in de kern. De afgifte vindt langzaam plaats en het kan enige tijd duren voordat u werking bemerkt. De pijn zal langzaam af gaan nemen en voor een langere tijd aanhouden. Neem ’s morgens of ’s avonds in met een paar slokken water. Niet kauwen maar heel doorslikken.

Gebruiksduur

De duur van het gebruik is afhankelijk van de hoeveelheid pijn en de oorzaak. In ieder geval nooit langer gebruiken dan nodig is. Raadpleeg uw arts wanneer de pijn tijdens het slikken niet verminderd of erger word.

Bijwerkingen tijdens gebruik

Elk medicijn heeft bijwerkingen, zo ook Tramadol HCI Retard. Zeer vaak is meer dan 1 op de 10 gebruikers. Duizelig en misselijk. Vaak is 1 op de 10 gebruikers. Verwardheid, braken, hoofdpijn, verstopping, droge mond, slaperigheid, vermoeidheid en zweten. Soms is 1 op de 100 gebruikers. Onregelmatige hartslag, hartkloppingen, hartfalen, lage bloeddruk, neiging tot braken,gevoel van een volle maag, jeuk, galbulten, huiduitslag en diarree. Zeldzaam is 1 op de 1000 gebruikers. Langzamere hartslag dan normaal,wazig zien, hoge bloeddruk, eetlust veranderingen, tintelingen of jeuk zonder aanleiding v, trillen, ademhaling wordt langzamer, epileptische aanvallen, verwardheid, slaapstoornissen, allergische reacties (bv. kortademigheid), kramp van de spieren in de luchtwegen (bronchospasme), hijgen,vochtophoping in de huid en slijmvliezen (bv. keel of tong), ademhalingsmoeilijkheden en/of jeuk en overgevoeligheid. Ook wordt door een heel klein percentage de volgende bijwerkingen gemeld, spierslapte, stemmingsveranderingen, plasproblemen, spiersamentrekkingen, flauwvallen. geen goede coördinatie en veranderingen in activiteit.

Ontwenning

Wanneer wordt gestopt met dit middel zijn de ontwenningsverschijnselen hetzelfde als die van opiaten. Dit houdt in dat er sprake is van,

 • Nervositeit en angst
 • Onrust en slapeloosheid
 • Trillingen en maagdarmstoornissen

Altijd de bijwerkingen vermelden die niet in de bijsluiter staan. Zo wordt de veiligheid van de medicatie groter.

Tramadol bewaren

Het allerbelangrijkste is, dat deze pijnmedicatie wordt bewaard buiten het bereik van kinderen. Let op de vervaldatum. Niet na deze datum nog gebruiken. Altijd bewaren in de originele verpakking. Zo krijgt vocht geen kans.

Milieu

Medicijnen die niet meer worden gebruikt, nooit door het toilet spoelen. Deze kunnen altijd bij de apotheek worden ingeleverd. Op een milieuvriendelijke zullen ze worden vernietigd.

Inhoud van de verpakking

De werkzame stof die in Tramadol HCI Retard zit, is tramadolhydrochloride. Er zijn verpakkingen met drie verschillende Tramadol HCI Retard tabletten. Tabletten van 100 mg. Per stuk bevat deze 100 mg tramadolhydrochloride. Tabletten van 150 mg. Per stuk bevat deze 150 mg tramadolhydrochloride. Tabletten van 200 mg. Per stuk bevat deze 200 mg tramadolhydrochloride. Deze pijnstiller wordt door een aantal fabrikanten op de markt gebracht en zal verschillende hulpstoffen bevatten. Ook de uiterlijke kenmerken zijn bij iedere producent weer anders.

Een vraag over Tramadol? Wij beantwoorden ze graag!

Wanneer u medicatie gaat gebruiken, zal uw arts u instructies geven. Volg die instructies altijd goed op. Daarnaast kan het zijn dat u nog andere vragen heeft over dit geneesmiddel. Raadpleeg ook dan uw arts of apotheek. Of kijk in onderstaande lijst met veelgestelde vragen. We raden ook aan om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen.

Tramadol is een opioïde pijnstiller die werkt door de manier waarop de hersenen pijnsignalen verwerken te veranderen.

Tramadol wordt gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige pijn, zoals pijn na operaties, verwondingen of chronische aandoeningen.

Mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, duizeligheid, slaperigheid, hoofdpijn, obstipatie en braken.

Neem Tramadol in zoals voorgeschreven door uw arts, gewoonlijk elke 4 tot 6 uur, indien nodig voor pijnverlichting.

Raadpleeg uw arts voordat u Tramadol gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft, omdat het gebruik van Tramadol tijdens de zwangerschap of borstvoeding risico’s kan opleveren voor de baby.

Raadpleeg uw arts voordat u Tramadol gebruikt in combinatie met andere medicijnen om mogelijke interacties te voorkomen.

Raadpleeg uw arts voordat u Tramadol gebruikt in combinatie met andere medicijnen om mogelijke interacties te voorkomen.

Tramadol begint doorgaans binnen 1 uur na inname te werken en blijft ongeveer 4 tot 6 uur effectief.

Gebruik Tramadol niet als u een voorgeschiedenis heeft van verslaving aan opioïden of ademhalingsproblemen heeft.

Neem de gemiste dosis zo snel mogelijk in. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Ja, er zijn verschillende alternatieve medicijnen beschikbaar voor de behandeling van pijn, waaronder andere opioïde pijnstillers en niet-opioïde pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen.

In Nederland en België is Tramadol enkel verkrijgbaar op voorschrift. Via een online consult kunt u geldig recept krijgen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen